Iné športy

V semifinále zaznamenal celkovo 101 bodov: Najlepším v marci je prešovský hráč Sopko

Ide o jeho prvý triumf v tejto ankete, prešovský hráč Martin Sopko však dlhodobo potvrdzuje svoje kvality. Len v semifinále zaznamenal celkom 101 bodov.

Ilustračný obrázok k článku V semifinále zaznamenal celkovo 101 bodov: Najlepším v marci je prešovský hráč Sopko
Zdroj: TASR

Víťazmi ankety o najlepšieho hráča mesiaca marec vo volejbalovej extralige žien, resp. mužov sa stali Miroslava Reháková (Slávia EU Bratislava) a Martin Sopko st. (VK Mirad PU Prešov). Pre oboch je to prvý triumf v ankete, tretíkrát sa stalo, že v oboch kategóriách triumfovali slovenskí volejbalisti.

V semifinále 101 bodov

Skúsený tridsaťšesťročný Sopko sa v play off dostal do výbornej formy, a hoci Mirad nepostúpil do finále, práve zásluhou Sopka sa Šarišania s obhajcom titulu z Nitry bili v semifinále až päť zápasov. Sopko odštartoval marec skvelým výkonom v druhom štvrťfinálovom zápase v Myjave, kde k obratu na 3:2 a postupu medzi štyri najlepšie tímy pomohol 30 bodmi. Potom exceloval v semifinále, v troch z piatich duelov s Nitrou dal kapitán Prešova viac ako 20 bodov. Celkovo si pripísal v piatich semifinálových dueloch 101 bodov. Sopko odohral v tejto sezóne 30 zápasov, v ktorých nazbieral 485 bodov, z toho 56 es a 51 blokov. Stal sa prvým hráčom Prešova s týmto ocenením.

Sopko si oblieka dres Prešova po dlhoročnom pôsobení v zahraničí štvrtú sezónu a v každej patril k najlepším hráčom súťaže. Muž s delovým podaním získal s Prešovom dva tituly, prvý v roku 2005 a druhý o 10 rokov neskôr.

Dvakrát vyhral Európsku ligu

V zbierke úspechov má v drese Šarišanov aj tri víťazstvá v Slovenskom pohári (2005, 2016 a 2017). Po odchode z Prešova v roku 2005 pôsobil 182-násobný slovenský reprezentant v poľských kluboch Kedzierzyn Kožle, Gwardia Vroclav, Delecta Bydgoszcz, emirátskom Al Nasr Dubaj a tureckom Galatasaray Istanbul. V slovenskej reprezentácii vyhral dvakrát Európsku ligu (2008, 2011) a bol členom základnej zostavy na majstrovstvách Európy 2011 v Rakúsku a Česku, kde Slováci vybojovali 5. miesto.

Finalisti na ocenenie Hráč mesiaca marec boli Igor Rehák (VKP Bystrina SPU Nitra), Tijmen Laane (VK Prievidza) a Pablo Guzmán (VKP Bystrina SPU Nitra). O víťazoch ocenení Hráč a Hráčka mesiaca rozhoduje špeciálna komisia, ktorá zohľadňuje najmä štatistiky a vplyv hráča na tím a výsledok, pomocným kritériom sú ocenenia MVP, ktoré sa dávajú po každom extraligovom zápase.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM