Milan Jusko Iné športy

V reprezentačnom výbere sedem Prešovčanov

Mladí hádzanári Slovenska si zmerali sily s rovesníkmi z Rakúska. V reprezentačnom výbere SR predkadetov, ročník narodenia 1996 a mladší si vybojovali miesto aj siedmi Prešovčania. 5-dňová príprava vyvrcholila dvojzápasom s Rakúskom.

V dňoch 30.3. – 3.4.2012 sa konal zraz slovenskej reprezentácie predkadetov v Partizánskom. Počas 5-dňovej prípravy sa mladí hádzanári zúčastnili niekoľkých tréningov a dvoch zápasov proti reprezentácii Rakúska.

V zápasoch síce neboli úspešní, ale aj napriek prehre bol tréner s hrou spokojný. „Reprezentovať nie je jednoduché. Zodpovednosť na chlapcoch bola veľmi citeľná.“, povedal tréner reprezentácie predkadetov Marek Gernát.

Prvý zápas sa hral v Partizánskom. Do zápasu vybehli naši chlapci s odhodlaním a už v prvých minútach viedli 4:1. Súperi z Rakúska náskok do polčasu stiahli a vyhrali o 2 góly (14:16). Ako vysvetlil tréner Gernát, v zápase nešlo o výsledok, skôr o vyskúšanie hráčov na rôznych postoch. Všetci dostali rovnaký priestor na hru. Výsledok prvého zápasu Slovensko-Rakúsko 31:37. „S chlapcami sme si po videoanalýze vysvetlili základné chyby.“, poznamenal tréner.

Druhý zápas sa odohral na Rakúskej pôde, v mestečku Bad Vöslau, 20km od Viedne. V tomto zápase sa našim chlapcom už darilo o niečo viac. Celý zápas bol vyrovnaný, nikto nezískal výrazný náskok. Ešte 3 minúty pred koncom zápasu viedli Slováci o 2 góly, záver však nezvládli a prehrali o gól (31:30). „Prehra s reprezentáciou Rakúska o gól nie je hanba“, dodal Gernát.

Ambície družstva predkadetov ozrejmil reprezentačný tréner:„S hráčmi chceme zabojovať v kvalifikácii a postúpiť na majstrovstvá Európy 2014.“

Prešovčania v reprezentácii: Franta Tomáš, Tribus Tibor, Tomko Štefan, Michal Jusko, Šarpataky Ľuboš, Boroň Michal, Chlapeček Emil

presov24

V reprezentačnom výbere sedem Prešovčanov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM