Ľubomír Hudačko Správy

V Prešovskom kraji prišli mnohí o strechu nad hlavou: Pomôcť rodinám môžete aj vy

Azda najviac postihnutou obcou týmto nešťastím v Prešovskom kraji boli Ďapalovce, ktoré bolo dokonca epicentrom. Poškodený je tam takmer každý dom.

Ilustračný obrázok k článku V Prešovskom kraji prišli mnohí o strechu nad hlavou: Pomôcť rodinám môžete aj vy
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Od pondelkového zemetrasenia uplynul už týždeň, obyvatelia v mnohých lokalitách naďalej počítajú škody. Po materiálnej stránke totiž zasiahlo mnohé rodiny, zničilo a poškodilo im domy na viacerých miestach.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom preto aktuálne zverejnil výzvy na pomoc.

Rodine Kuzmovej v Baškovciach úplne poškodilo statiku domu.

Rodina so 4 deťmi

Dom sa musí zbúrať a postaviť nový.

„Rodinka má na zničený dom vysokú hypotéku. Sú to enormné náklady, ktoré je potrebné vynaložiť na znovu vybudovanie rodinného domu. Pomôžme 6-člennej rodinke so štyrmi deťmi v tejto nesmierne náročnej situácii,“ znie výzva na portáli Ľudia Ľuďom.

Jedna z obcí, ktoré boli najviac zasiahnuté s výraznými škodami na majetku je aj obec Košarovce. Aj tam potrebujú obyvatelia v ich ťažkej situácii súrnu pomoc.

Nemožné vyčísliť

„Poškodená je budova Materskej školy, jedáleň, priestory školského klubu detí, Dom nádeje i Kultúrny dom. Aj v našej obci je veľa škôd, ktoré sa úplne v tejto chvíli nedajú vyčísliť,“ znie ich výzva.

Azda najviac postihnutou obcou týmto nešťastím boli Ďapalovce, ktoré bolo dokonca epicentrom. Poškodený takmer je tam takmer každý dom.

„Niekoľko domov je absolútne neobývateľných a musia sa zbúrať. Spojme sily a spoločne pomôžme, aby sa obec a obyvatelia Ďapaloviec mohli vrátiť do bežného života,“ znie v tretej výzve portálu Ľudia Ľuďom.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM