Kultúra

V Prešove zneli veľké hity legendárnej speváčky: Na sídlisku Šváby zahrala Lenka Filipová

Charizmatická umelkyňa oslovila zaplnenú arénu nielen hudbou, ale aj komunikáciou s publikom. Tým od prvej chvíle zmazala hranicu medzi pódiom a hľadiskom.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove zneli veľké hity legendárnej speváčky: Na sídlisku Šváby zahrala Lenka Filipová
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Známa česká speváčka a gitaristka Lenka Filipová sa po dlhšom čase opäť vrátila na východ Slovenska, aby potešila svojich fanúšikov. Jej prvou zastávkou bola v sobotu večer (22. 4.) nová prešovská M Aréna.

Táto charizmatická umelkyňa oslovila zaplnenú arénu nielen hudbou a známymi hitmi, ale aj komunikáciou s publikom, čím dokázala od prvej chvíle zmazať pomyselnú hranicu medzi pódiom a hľadiskom.

Legendárna Zamilovaná

Jej spoluhráčmi na pódiu boli klavirista Jára Bárta a multiinštrumen­talista Sean Barry, s ktorými spolupracuje už viac ako desať rokov.

„Ak si ešte pamätáte texty, pridajte sa,“ vyzvala speváčka divákov hneď v úvode.

Do koncertného playlistu zaradila piesne ako Věnování, Jenom blázni se radujou, Zamilovaná, ktorú zaspievala napoly francúzsky a česky, Prý se tomu říká láska či Dobrý Bůh to ví.

Spomenula aj na spolupráce s Karlom Zichom či repertoár Hany Hegerovej. Odmenou za jej výkon bolo standing ovation arény a následne odmenou pre divákov prídavok vo forme hitu Ať žije show.

Filipová považuje slovenské publikum stále za to svoje ako v čase spoločného štátu.

Berie si mladšiu generáciu

„Myslím si, že pokračujeme v tradícii. Moji chlapci sú trocha mladšia generácia, beriem ich so sebou, aby poznali to, čo som ja zažívala pred 30 rokmi, keď som stále vnímala Československo ako Čechy, Moravu a Slovensko. Takto to vnímam doteraz a myslím si, že táto úprimnosť, ako ich mám rada, oni mi to vracajú. Je to na každom koncerte a to sa nechválim, ale je to tak. Som veľmi rada, že ja mám jedno turné počas celého roka a to ma najviac naplňuje,“ uviedla speváčka po koncerte.

Ďalšími koncertnými zastávkami sú Humenné, Košice, Trebišov, Nitra, na Slovensko sa vráti aj v júni a júli, koncertovať bude aj vo Vysokých Tatrách, Slovenskom raji, na hrade Beckov, Trenčianskych Tepliciach či Pezinku.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM