Ľubomír Hudačko Kultúra

V Prešove zažijeme netradičný úkaz: Mladí ľudia budú na uliciach objímať chodcov

Vydajte sa do ulíc a potešte ľudí okolo seba, aby ste im vyčarili úsmev na tvári. Druhý ročník objímacej akcie známej aj ako Hug Day sa blíži a organizátori sa pokúsia prekonať rekord. Všetko zažijeme aj v uliciach Prešova.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove zažijeme netradičný úkaz: Mladí ľudia budú na uliciach objímať chodcov
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa iniciátora celej akcie Jaroslava Dodoka, celá akcia má neziskový charakter a jej cieľom je rozdávať radosť. „Pripravujeme doteraz najväčšiu objímaciu akciu, aká tu kedy bola. Približne 200 dobrovoľníkov – študentov už teraz odpočítava dni a vyzýva svoje okolie, aby sa do tohto podujatia nezištne zapojilo,“ vysvetľuje Dodok. Vraví, že ľudia sa neustále ponáhľajú, sú v strese a zabúdajú na svojich blízkych. „V dnešnej dobe je objatie skutočne rarita,“ dodáva. Mladí by mali podľa Dodoka navštíviť detské domovy, nemocnice či domovy dôchodcov, no nezabudnú ani na úradníkov alebo škôlkarov.

Vo vyše dvadsiatke slovenských miest sa Hug Day 2013 uskutoční 26. júna. Účastníci pokúsia rozdať viac ako 8249 objatí a prekonať tak svoj minuloročný rekord.

Druhý ročník tejto akcie chcú spraviť organizátori výnimočným. Dobrovoľníci sa preto pokúsia aj o hromadné objatia – obklopia fontánu alebo vytvoria ľudskú reťaz. „V mestách bude pripravený aj street program, súčasťou ktorého budú tanečné či hudobné vystúpenia, predstavia sa aj známe tváre športovcov,“ dodal inciátor akcie.

Deň objatí sa začne tento rok o 10.00 h a bude prebiehať i v mestách: Bratislava, Trnava, Nitra, Topoľčany, Banská Bystrica, Zvolen, Kremnica, Žiar nad Hronom, Detva, Lučenec, Rimavská Sobota, Levice, Dolný Kubín, Poprad, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Prievidza, Trenčín, Trenčianske Teplice, Partizánske,Kež­marok či Svidník. Objatia sa budú počas dňa sčítavať na webovej stránke www.hugday.sk.

Celoslovenským koordinátorom podujatia je študentský spravodajský portál Student24.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM