Správy

V Prešove zaočkovali stovky učiteľov: Záujem bol, no vakcíny zostali aj nevyužité

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove bolo počas uplynulého víkendu proti ochoreniu Covid-19 zaočkovaných 1 830 učiteľov.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove zaočkovali stovky učiteľov: Záujem bol, no vakcíny zostali aj nevyužité
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Možnosť zaočkovať sa využilo v prešovskej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana množstvo pedagógov. Ako pre TASR povedala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková, učitelia prichádzali z celého Prešovského kraja.

Celkovo bolo proti ochoreniu Covid-19 počas víkendu zaočkovaných 1 830 učiteľov.

Čo spôsobilo čakanie

„Objednávali sa prostredníctvom centrálneho systému, pričom oproti štandardnému režimu išlo o administratívne náročnejší proces pre pracovníkov vakcinačného centra. Prípadné čakanie spôsobil tento fakt a rovnako aj to, že učitelia prichádzali z celého kraja a mnohí s väčším časovým predstihom. Aj tým sa celý harmonogram posúval,“ povedala na margo zhromažďovania sa učiteľov pred vakcinačným centrom Cenková.

Učitelia mali podľa jej slov k dispozícii celé prvé poschodie chirurgického monobloku – priestory pri bufetoch a pri magnetickej rezonancii.

Vakcíny sú

„Rozostupy sú klasickým opatrením a predpokladáme, že učitelia vedia o tom, že je potrebné ich dodržiavať,“ skonštatovala Cenková.

Ako uviedla, nemocnica disponuje dostatkom očkovacej látky. V dôsledku toho, že niekoľko zaregistrovaných učiteľov sa očkovania nezúčastnilo, niekoľko vakcín zostalo zatiaľ nevyužitých.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdravotníctvo v Prešove

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM