Ľubomír Hudačko Krimi

V Prešove zadržali množstvo nelegálnych cigariet: V byte ich bolo viac ako 170 000 kusov!

V jednom z prešovských bytov zaistili príslušníci Kriminálneho úradu Finančnej správy viac ako 170 000 kusov nelegálnych cigariet. Mali byť pôvodom z Ukrajiny a únik na spotrebnej dani vyčíslili v tomto prípade na vyše 16 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove zadržali množstvo nelegálnych cigariet: V byte ich bolo viac ako 170 000 kusov!
Zdroj: TASR

Tabakové výrobky, ktorým chýbali slovenské kontrolné známky, odhalila prehliadka v jednom z prešovských bytov. Išlo o vyše 8500 spotrebi­teľských balení cigariet ukrytých na viacerých miestach – v skriniach a ďalších odkladacích priestoroch.

„Podľa vyjadrenia majiteľa bytu cigarety, ktoré uňho našli príslušníci KÚ FS, sú jeho vlastníctvom a kúpil ich od jemu neznámej osoby za sumu 14 eur za jeden kartón,“ uviedla k prípadu hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

Pre podozrenie zo spáchania trestného činu – porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru – vzniesol vyšetrovateľ KÚ FS voči zmienenému mužovi obvinenie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov až päť rokov. Zadržané cigarety previezli po zaistení do priestorov Colného úradu v Prešove za účelom ich zabezpečenia a následného uskladnenia, doplnila Macíková.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM