Ľubomír Hudačko Samospráva

V Prešove vyrastie nový cyklochodník: Mesto získalo dotáciu vyše 100 000 eur

Prešovu sa podarilo získať ďalšiu dotáciu. A milovníci jazdy na dvoch kolesách sa môžu radovať. V našom meste totiž pribudne nový cyklochodník.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove vyrastie nový cyklochodník: Mesto získalo dotáciu vyše 100 000 eur
Zdroj: TASR

Mesto Prešov získalo ďalšiu dotáciu. Nenávratný príspevok z operačného programu Integrovaný regionálny operačný program (IROP) tentoraz podporí vybudovanie ďalšieho cyklochodníka na Sekčove.

Takmer 850 metrov

„Prešov získal vyše 105 000 eur na realizáciu projektu Cyklochodník ulica Sekčovská od L. Novomeského po Šalgovík. Vďaka Európskej únii tak v Prešove pribudne takmer 850 metrov obojsmerného chodníka pre cyklistov,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Ten dodal, že v rámci tejto dotácie bude v danej lokalite súčasne vybudovaných tiež vyše 272 metrov jednosmernej komunikácie na už existujúcej vozovke. Tá podľa radnice bude určená iba pre nemotorovú dopravu a má veľký význam, nakoľko bude napojená na už existujúci cyklochodník a vytvorí tým súvislú sieť cyklotrás mestskej funkčnej oblasti.

Cieľom projektu je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity cyklistickej dopravy prostredníctvom vybudovania samostatnej a bezpečnej cyklistickej komunikácie, realizácie opatrení na upokojovanie dopravy a tiež realizácie aktivít zameraných na propagáciu cyklistickej dopravy.

Ďalšie projekty

„Mesto vlani už získalo dotáciu vo výške 1 463 000 eur na cyklocestu Cykloželeznička Prešov – Zlatá Baňa – I. etapa, ktorá sa už začína realizovať. Rovnako boli podporené aj projekty cyklochodníkov Mestská hala – Wilec hôrka a Masarykova medzi ulicami Kuzmányho a Hurbanistov, kde sa s realizáciou začne v jarných mesiacoch tohto roka. Okrem toho je v procese hodnotenia aj projekt cyklochodníka na ulici Kúpeľnej po areál VŠ,“ zakončil Grejták.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM