Ľubomír Hudačko Kultúra

V Prešove uvidíme silné predstavenie: Divákom sa predstaví nestarnúca Zdena Studenková

V réžii Michala Vajdičku ukáže Prešovčanom nestarnúca Zdena Studenková to, prečo je považovaná za legendárnu herečku s množstvom ocenení a pozitívnych kritík.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove uvidíme silné predstavenie: Divákom sa predstaví nestarnúca Zdena Studenková
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Bravúrne vyrozprávaný príbeh ženy, ktorá dlhé roky žije v manželstve, z ktorého sa už dávno vytratila iskra a deti sa vydali vlastnou cestou. Presne o tom bude v Prešove predstavenie Shirley Valentine v hlavnej úlohe so Zdenou Studenkovou.

„Žena, ktorá si už pomaly prestáva uvedomovať vlastnú hodnotu, rezignovala na svoje životné sny a túžby a plní len úlohu akéhosi pravidelného servisu v domácnosti, sa odrazu dostane pred nečakanú výzvu. Skrytá a dobre strážená nespokojnosť v jej duši sa dostane na povrch a podľahne pokušeniu kamarátky odcestovať kdesi veľmi ďaleko a zažiť čosi nové,“ znie pozvánka na netypická divadelný zážitok.

Legendárna Zdena

Obyčajná dovolenka sa totiž odrazu zmení na neočakávané dobrodružstvo, vďaka čomu si v zrelom veku začne plniť svoje už takmer zabudnuté sny.

V réžii Michala Vajdičku ukáže Prešovčanom nestarnúca Zdena Studenková to, prečo je považovaná za legendárnu herečku s množstvom ocenení a pozitívnych kritík.

Podujatie s podtitulom „One woman show“ je na programe v prešovskom PKO už v stredu 10. apríla od 19.00 hod.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM