Správy

V Prešove uvidíme netradičnú súťaž: Vodiči sypačov si zmerajú sily v jazde zručnosti

Tradičnou súčasťou podujatia je futbalový turnaj a cestárske rodeo, v ktorom si v jazde zručnosti zmerajú svoje sily vodiči sypačov z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove uvidíme netradičnú súťaž: Vodiči sypačov si zmerajú sily v jazde zručnosti
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Problematike správy, údržby a diagnostiky ciest a mostov, ako aj novým trendom, bude venovaný 25. ročník Dní slovenských cestárov, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok a v piatok (8. – 9. 9.) v Prešove.

Svoje sily v jazde zručnosti si zmerajú i vodiči sypačov z celého Slovenska. TASR o tom informovala Zuzana Fabianová zo Slovenskej cestnej spoločnosti (SCS).

Cestárske rodeo

Podujatia, ktoré organizuje SCS v spolupráci so Správou a údržbou ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK), sa podľa jej slov zúčastnia predstavitelia štátnej správy a samosprávy, správcovia ciest a odborníci zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Ukrajiny.

„Odborná časť programu bude zameraná na problematiku správy, údržby a diagnostiky ciest a mostov a prezentáciu najnovších produktov a služieb firiem pôsobiacich v oblasti údržby cestných komunikácií. Tradičnou súčasťou podujatia je futbalový turnaj a cestárske rodeo, v ktorom si v jazde zručnosti zmerajú svoje sily vodiči sypačov z celého Slovenska,“ uviedla Fabianová.

Podujatie je určené pre širokú odbornú verejnosť, pracovníkov štátnej správy, samosprávy, správcov cestných komunikácií, investorov, projektantov, pracovníkov výskumných organizácií a vysokých škôl.

SCS je odborné stavovské občianske združenie fyzických a právnických osôb, ktoré pôsobia v oblasti cestného hospodárstva a cestného staviteľstva na Slovensku.

Poslaním spoločnosti je vytvárať podmienky pre rozširovanie a prehlbovanie odborných, teoretických a praktických poznatkov, spolupracovať na príprave koncepčných dokumentov a podieľať sa na riešení odborných problémov.

ilustračné foto

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM