Ľubomír Hudačko Šport

V Prešove sa zišla enkláva známych tvárí: Športovci, herci a hudobníci podporili dobrú vec

Plná Handbal arena v Prešove sa tešila na známe tváre oprávnene. Herci, hudobníci a najmä športovci predviedli exhibičnú šou s vtipným priebehom i kultúrnou vložkou. Dobrá vec v podobe charitatívnej akcie Integrácia mala pozitívne ohlasy, rozdávali sa tiež hodnotné ceny.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa zišla enkláva známych tvárí: Športovci, herci a hudobníci podporili dobrú vec
Zdroj: TASR

Slovenskí futbalisti, hokejisti a futbalové mužstvo zázrakov – MUFUZA v prešovskej Tatran Handball Aréne podporili charitatívnu športovú akciu zameranú na pomoc deťom.

Chalani boli šikovní

Projekt Integrácia predstavuje schopnosť spájať svet dospelých a detí a je jednou z foriem, ako v spoločnosti ukázať cestu k vzájomnej tolerancii a porozumeniu detí zo základných a špeciálnych škôl, intaktnej mládeže a detí s postihnutím.

„My túto akciu ako SFZ poznáme, sme partnerom tejto akcie a nie po prvýkrát. Som veľmi rád, že sa dostala do takých rozmerov a na takú úroveň v akej sa momentálne nachádza. Je to veľmi dobrá myšlienka a sme veľmi radi, že sa na tom môžeme podieľať,“ konštatoval asistent reprezentačného trénera SR Štefan Tarkovič a po zápase proti MUFUZA dodal: „Je to exhibícia, takže sa musíte nastaviť na intenzitu zápasu. Musím povedať, že niektorí chalani boli šikovní.“

Hokejisti si zahrali futbal

Organizátori pripravili pre zaplnenú halu autogramiádu účinkujúcich, odovzdali sa ozdravné pobyty, ceny a šeky vo výške viac ako 20 000 eur pre všetky deti bez rozdielu. Každé dieťa dostalo i darček a tričko Integrácie. „Musím povedať, že je to veľmi pekná akcia pre deti, pre fanúšikov, kde môžu vidieť množstvo známych osobností,“ uviedol slovenský reprezentant Ondrej Duda. Na jeho slová nadviazal i center HK Nitra Jozef Stümpel. „Hralo sa mi celkom dobre, pretože zahrať si proti niektorým futbalistom je naozaj veľká česť a na druhej strane vidieť i niektorých umelcov, ako vedia narábať s loptou. Išlo tu však o deti, treba vnímať momentálnu situáciu a pomáhať im.“

Akciu v Prešove moderoval Marcel Forgáč, na palubovke zabávali najmenších divákov osobnosti spoločenského, športového, ale i kultúrneho života. Nechýbal Adam Ďurica, folklórny súbor Šarišan, Ivan Tuli Vojtek, Martin Mňahončák a napriek zraneniu prišli akciu podporiť aj Ľuboš Bartečko a Róbert Petrovický – majstri sveta v hokeji z roku 2002.

Integrácia v Prešove prilákala plnú halu: Aj tieto známe mená sa jej zúčastnili!
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM