Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa zásadnejšie oteplilo: Zo striech padá sneh, niekoľkých chodcov už zasiahol!

Po intenzívnom snežení a mrazoch sa oteplilo a padajúci sneh zo striech predstavuje riziko.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa zásadnejšie oteplilo: Zo striech padá sneh, niekoľkých chodcov už zasiahol!
Zdroj: Peter Handzuš

V centre Prešova spadlo na chodcov, zo strechy meštianského domu, väčšie množstvo snehu. Informoval o tom na sociálnej sieti viceprimátor mesta Prešov Peter Krajňák.

„Dávajte pozor, preventívne je odporúčané chodiť mimo predpokladanej dopadovej plochy snehu. Vlastníci súkromných domov by mali prijať opatrenia na svojich strechách, ktoré nemajú zádržné laná resp. svorky. Ak je to možné, je potrebné topiaci sneh odstrániť,“ vysvetlil Krajňák.

Nepodceňujte upozornenia

Prešovská samospráva ďalej doplnila, že je dôležité sledovať aj bezpečnostné upozornenia na padajúci sneh umiestnené pri budovách a nepodceňovať ich.

„Mesto Prešov pracuje na odstraňovaní snehu zo striech budov vo svojom vlastníctve a apeluje aj na súkromných vlastníkov budov, aby minimalizovali riziko vzniku možného úrazu v dôsledku padania snehu zo striech. Najlepšie je sneh zo striech odstrániť, avšak, v špecifických prípadoch to nie je možné, preto je opatrnosť naozaj na mieste,“ uviedli ďalej z radnice.

Mestská polícia v Prešove pripomína, že za škody spôsobené padajúcim snehom je zodpovedný majiteľ nehnuteľnosti.

„Starší sneh vo veľkom množstve môže vážiť aj 200 až 300 kg na meter štvorcový a v prípade, že navyše aj prší, je jeho váha ešte oveľa vyššia,“ znie upozornenie.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM