Správy

V Prešove sa začína ochladzovať: Na zimnú údržbu má mesto ešte viac ako 220-tisíc eur

Zimnú údržbu ciest zabezpečuje 26 ľudí, chodníkov 30 až 35 ľudí. Prešovská radnica hlási, že je na to pripravená.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa začína ochladzovať: Na zimnú údržbu má mesto ešte viac ako 220-tisíc eur
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Zimná údržba v meste podľa slov hovorcu prešovskej radnice Vladimíra Tomeka trvá od 15. októbra 2020 do 15. apríla 2021. Ako povedal, toto obdobie je stanovené na základe nariadenia Ministerstva dopravy SR.

Suma v rozpočte

V mestskom rozpočte bolo pre tento rok na ňu schválených 642 600 eur. Ako pokračoval Tomek, do konca roka má mesto k dispozícii ešte 108 133 eur na údržbu ciest a 112 073 eur na údržbu chodníkov.

Zimnú údržbu ciest zabezpečuje spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov. Chodníky má na starosti dodávateľská spoločnosť.

Počet ľudí

„Správa a údržba komunikácií mesta Prešov má aj na túto zimu pripravený operačný plán zimnej údržby miestnych komunikácií, v ktorom sú zahrnuté všetky náležitosti zabezpečenia zimnej údržby vrátane organizačného a vecného zabezpečenia, rozdelenia skládok posypového materiálu a telefónneho spojenia,“ doplnil Tomek.

Zimnú údržbu ciest zabezpečuje 26 ľudí, chodníkov 30 až 35 ľudí. „Zásoby posypových materiálov máme pripravené už teraz a podľa potreby ich vieme navýšiť. Aktuálne je pripravených 460 ton posypového materiálu a 172 ton priemyselnej soli. Na údržbu chodníkov v centrálnej mestskej zóne je zabezpečený ekologický posypový materiál – desať tom chloridu horečnatého spolu s 30 tonami zeolitu,“ priblížil Tomek.

V Prešove je 182 kilometrov mestských komunikácií a približne 270 kilometrov chodníkov. Na zimnú údržbu ciest je podľa hovorcu mesta zabezpečených desať mechanizmov a na údržbu chodníkov minimálne 14 vozidiel.

V obrazoch si pozrite aj zábery na vynovený zimný štadión v Prešove.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Obrazom: Zimák v Prešove je už plne funkčný, takto vyzerá
5
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM