Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa konal ďalší protest Za slušné Slovensko: Pozrite si to v obrazoch

V centre nášho mesta bolo opäť rušno. V Prešove na Hlavnej sa v piatok konalo ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko. Pozrite si to na záberoch.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa konal ďalší protest Za slušné Slovensko: Pozrite si to v obrazoch
22
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Dnes, v predvečer svadby, ktorú mali mať zavraždení Ján Kuciak a Martina Kušnírová, si organizátori protestov z občianskej iniciatívy Za slušné Slovensko uctili ich pamiatku zhromaždeniami v rôznych kútoch našej krajiny a to aj v Prešove.

„Občianska iniciatíva Za slušné Slovensko volá po trvalej zmene krajiny. Uvedomujeme si, že nenastane zo dňa na deň, preto budeme robiť všetko pre to, aby zo Slovenska bola, či už po predčasných, alebo riadnych voľbách, lepšia, spravodlivejšia a slušnejšia krajina,“ uviedli organizátori ešte pred samotným konaním protestov.

VIDEO: V Prešove sa uskutočnilo ďalšie protestné zhromaždenie
1
Galéria

Prišli stovky ľudí

V našom meste sa zhromaždenie Za slušné Slovensko uskutočnilo tradične na Hlavnej ulici pred Mestským úradom. Odštartovalo o približne 17.15 a trvalo do 18.55 hod. Odhadom sa ho zúčastnilo zhruba 800 ľudí.

Zišli sa mladšie vekové kategórie, ale takisto aj tie staršie. Protest prebehol pokojne, na pódiu sa počas neho vystriedalo viacero rečníkov. Slovo mal aj Igor Kupec, organizátor protestov z Košíc, ktorý sa davu prihovoril ako jeden z prvých. „Neodchádzame a pokračujeme v aktivitách,“ povedal prítomným.

Prehovoril aj Ján Mičovský

Speváčka Katarína Koščová zdôraznila, že politici sú našími zamestnancami a dlhoročný novinár Eugen Korda pripomenul, že aj východné Slovensko a Prešov patria do Európy. Hudobnú vložku zaobstarali hudobníci z Inside Group. Príhovor mal neskôr aj držiteľ ocenenia Biela vrana za rok 2010 Ján Mičovský. Ten prečítal vyhlásenie v mene všetkých ocenených Bielou vranou a dotkol sa najmä situácie vo verejnoprávnej televízii.

Na záver sa prítomným prihovoril aj zástupca farmárov, František Oravec z Košíc. „Chceme žiť a pracovať v slušnej krajine. Po stretnutí s ministerkou a jej podriadenými sme sa však dozvedeli, že si za to všetko môžeme sami,“ povedal k davu, na čo ľudia na Hlavnej zareagovali piskotom a skandovaním hesiel ako „hanba“, či „predčasné voľby“.

Pozrite si zábery z prešovského protestu v našej foto aj videogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

OBJEKTÍVOM: Pozrite si fotky z protestu v našom meste
22
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM