Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove sa dá 2,5 milióna € do elektronizácie: Namiesto behania po úradoch použijeme mobil!

Aj vás prekvapili rady klientov pri okienkach na úrade? Vďaka zvyšovaniu kvality služieb a znižovaniu čakacej doby už odzváňa aj prípadným minimálnym „čakačkám“. Mesto Prešov bolo totiž úspešné pri projekte, v rámci ktorého bude 2,5 milióna eur použitých na elektronizáciu.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa dá 2,5 milióna € do elektronizácie: Namiesto behania po úradoch použijeme mobil!
Zdroj: TASR

Cieľom tohto úspešného projektu je zefektívnenie činnosti samosprávy zvýšením rozsahu, kvality a dostupnosti elektronických služieb mesta Prešov.

Projekt zlepší dostupnosť služieb mesta všetkým občanom v súlade s cieľom OPIS zameraným na vytvorenie inkluzívnej spoločnosti. Rozmeneným na drobné, po zavedení týchto služieb si bude môcť občan ušetriť cestu na úrad a vybaviť si potrebné veci zo svojho počítača či dokonca mobilu a priebežne sledovať priebeh vybavovania jeho žiadosti. „Občan bude mať možnosť z pohodlia domova vybaviť si množstvo služieb v elektronickej podobe, čím sa vyhne najmä radom,“ uviedla poslankyňa NR SR Svetlana Pavlovičová, predsedníčka finančnej komisie pri MsZ v Prešove.

„Ukazuje sa, že tieto peniaze, ktoré sme získali z EÚ budú pozitívne najmä pre občanov mesta, ponuka služieb bude neporovnateľná a komfort pre občanov bude výrazný,“ neskrýval nadšenie primátor Pavel Hagyari, ktorý považuje za pozitívum aj prepojenie systémov základných, materských škôl s mestom a rovnako tak aj mestských firiem, ekonomika mesta teda bude braná ako jeden celok.

Realizácia projektu tak podľa radnice vytvorí podmienky pre efektívny výkon samosprávy a zlepší dostupnosť služieb poskytovaných Mestom Prešov občanom, ale aj podnikateľom a organizáciám verejnej správy vybudovaním integrovaného informačného systému Mesta Prešov. Výška nenávratného príspevku predstavuje sumu 2 406 968,68 eur, podľa slov primátora tvorí finančná spoluúčasť mesta na spomínanom projekte 5% a v priebehu 2 mesiacov by mohlo prebehnúť aj výberové konanie.

Informácie redakcii Prešov24 poskytla Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM