Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa chystá archeologický prieskum: Začať by mal v máji, pozrite sa kde bude realizovaný

Po prvom neúspechu firma, ktorá už prieskum realizovala prišla o licenciu a neukončila ho. Druhý archeologický prieskum by mohol začať už v máji. V rozpočte mesta je na to schválená suma 67 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa chystá archeologický prieskum: Začať by mal v máji, pozrite sa kde bude realizovaný
Zdroj: Webnoviny.sk

Mesto Prešov sa už niekoľko rokov usiluje o rozšírenie cintorína na Šváboch, čím by vznikli nielen nové hrobové miesta, ale i oddychová zóna. Bez archeologického prieskumu však nedostane stavebné povolenie.

Podľa zastupujúcej hovorkyne mesta Prešov Anny Polačkovej došlo po dopracovaní technických pripomienok v týchto dňoch k podpisu zmluvy s novou spoločnosťou, ktorá by mala prieskum realizovať. Na tento účel je v tohtoročnom rozpočte mesta schválená suma takmer 67 000 eur.

Rozširovaním mestského cintorína sa zaoberali aj členovia mestskej rady. Hovorili však o možnosti rozšírenia cintorína v Nižnej Šebastovej. Poslankyňa Svetlana Pavlovičová však v tejto súvislosti požiadala mesto o to, aby vyvinulo maximálne úsilie na ukončenie archeologického výskumu na cintoríne na Šváboch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM