Správy

V Prešove sa aktuálne nachádzajú migranti: Pribudnú pre nich preto vykurovacie stany

V rámci pomoci týmto ľuďom bol ako dočasné útočisko sprístupnený aj menší súkromný objekt v nájme OZ Podaj ďalej, v blízkosti areálu cudzineckej polície.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa aktuálne nachádzajú migranti: Pribudnú pre nich preto vykurovacie stany
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Dva vykurované stany pribudnú v obci Ľubotice pre migrantov, ktorí sa aktuálne nachádzajú v Prešove. Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová, ide o preventívne opatrenie, ku ktorému sa pristúpilo z dôvodu blížiaceho sa zimného obdobia.

O súčinnosť pri zabezpečení humanitárnej pomoci pre tranzitujúce osoby bolo mesto požiadané zo strany Ministerstva vnútra (MV) SR.

Vzájomná dohoda

„Po vzájomnej dohode úseku krízového riadenia a ochrany pred požiarmi mesta Prešov, odboru krízového riadenia OÚ Prešov, občianske združenie (OZ) Podaj ďalej, oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru Prešov MV SR, obce Ľubotice, Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) mesta Prešov a Slovenskej humanitnej rady budú do konca tohto týždňa v blízkosti areálu cudzineckej polície na súkromnom pozemku na Ľubochnianskej ulici v Ľuboticiach postavené dva vykurované stany. Poskytne ich MV SR,“ uviedla Rácová.

Ako povedala, v utorok popoludní bol v rámci pomoci týmto ľuďom ako dočasné útočisko sprístupnený menší súkromný objekt v nájme OZ Podaj ďalej, v blízkosti areálu cudzineckej polície.

Postele a hygiena

Je tam k dispozícii niekoľko postelí, deky, základné potraviny a hygienické potreby.

Dobrovoľní hasiči zabezpečujú prípravné práce v rámci úpravy priestorov. Súčinnosť poskytuje na základe dlhoročnej zmluvnej spolupráce s obcou Ľubotice aj Mestská polícia Prešov, rovnako Policajný zbor a niekoľko dobrovoľníkov.

„O pohybe tranzitujúcich osôb a ich monitoringu na našom území informovala aj Mestská polícia Prešov na svojej webovej stránke,“ dodala Rácová.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM