Rôzne

V Prešove pršalo počas takmer 3 týždňov len raz: Horúčavy poľavia aspoň v sobotu

Za nami sú snáď najtropickejšie dni tohto roka. Teplomer ukazoval vysoké hodnoty niekoľko dní za sebou, no aspoň počas soboty si od hicu vydýchneme.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove pršalo počas takmer 3 týždňov len raz: Horúčavy poľavia aspoň v sobotu
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Na štvrtok 9.8. sa očakával prevažne jasný až polooblačný deň s teplotami od +31 do +37 °C. Predpokladalo sa, že to bude najtropickejší deň roka a ovzdušie bolo naozaj v režime sauny aj v Prešove.

Budeme si však už môcť vydýchnuť. A to najmä v sobotu. „Studený front v piatok popoludní dorazí nad západné Slovensko, kde sa bude vlniť. Búrky budú vznikať vo výrazne dynamickom prostredí a dobre sa tak budú organizovať do väčších zhlukov. Búrky sa postupne do soboty večera presunú cez celé Slovensko až na východ,“ píše imeteo.sk.

Súčasne však búrky už v noci a v sobotu počas skorého rána začnú vznikať na ďalších miestach stredného a východného Slovenska. Tu sa budú vyskytovať aj počas soboty a len pomaly sa budú odsúvať preč z nášho územia. „V nasledujúcich hodinách tak očakávajte zmenu. Búrky ukončia horúčavy a za ním prichádzajúci dážď pokropí našu vypriahnutú zem,“ píše ďalej imeteo.sk. A vo fotogalérii zistíte, ako sucho je na niektorých miestach metropoly Šariša.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V Prešove je mimoriadne sucho: Nejedno miesto pripomína jeseň
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM