Správy

V Prešove otvorili všetky školy: O nástup detí je podľa prieskumu rodičov vysoký záujem

Pri nástupe je podľa slov riaditeľka ZŠ na Kúpeľnej ulici potrebné aj to, aby zákonný zástupca predložil čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

Zdroj: TASR/Roman Hanc

Všetky základné školy prvého stupnňa a všetky materské školy Mesto Prešov vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti v pondelok 8. februára otvorilo. Stalo sa tak aj na ZŠ na Kúpeľnej ulici.

Riaditeľka: Najvyšší čas

„Z prieskumu rodičov a zamestnancov školy sme toho názoru, že už bol najvyšší čas, aby sme nastúpili do riadneho výchovno-vzdelávacieho procesu. Otvoreniu školy predchádzal rad epidemických opatrení. Podmienkou je negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu,“ povedala Eva Bilišňanská, riaditeľka ZŠ Kúpeľná v Prešove.

Pri nástupe je podľa jej slov potrebné, aby zákonný zástupca predložil čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

„Som rada, že rodičia majú veľký záujem o nástup detí na prezenčnú formu vzdelávania. Keď sme robili predbežný prieskum, tak takmer 70% rodičov uvítalo túto formu vzdelávania,“ doplnila na záver.

Ďalšie opatrenia

Mesto Prešov zároveň potvrdilo, že v prípade potreby aj vzhľadom na aktuálny vývoj epidemiologickej situácie v meste je pripravené prijať ďalšie opatrenia.

"Ako napríklad zatvorenie niektorých tried s cieľom zamedzenia šírenia ochorenia Covid-19 na školách,“ doplnil hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Zábery z pondelkového otvorenia nájdete vo fotogalérii a viac informácií v priloženom vi­deu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Otvorenie základnej školy v Prešove
4
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM