Správy

V Prešove otvorili Honorárny konzulát Poľskej republiky, FOTO

Honorárny konzulát Poľskej republiky, ktorý v utorok za účasti veľvyslanca Poľskej republiky Krzysztofa Strzałku, zástupcov krajskej a miestnej samosprávy, ako aj ďalších hostí otvorili v Prešove, má za cieľ prehĺbiť hospodársku spoluprácu Slovenska a Poľska.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove otvorili Honorárny konzulát Poľskej republiky, FOTO
4
Galéria
Foto: Milan Kapusta / Zdroj: TASR

Ako povedal honorárny konzul Ján Hudacký, zároveň budú poskytovať pomoc a ochranu poľským občanom na území Slovenska.

„Či už sú to trvalo žijúci Poliaci na Slovensku alebo sú tu na dovolenke, prípadne prechádzajú cez tento región a dostanú sa do určitých ťažkostí, poskytneme im základné konzulárne služby. Na druhej strane chceme rozvíjať vzájomné vzťahy medzi prešovským regiónom a regiónmi v Poľsku tak, aby sa spolupráca zlepšovala, a to predovšetkým v hospodárskej oblasti. Chceme, aby sa rozvíjala spolupráca medzi podnikateľskými subjektmi, ale aj medzi miestnou a regionálnou samosprávou,“ uviedol honorárny konzul.

Podľa jeho slov v Poľsku má ešte z čias svojho pôsobenia v politike priateľov aj pracovných partnerov.

„Spolupracujem s mnohými inštitúciami, ktoré sa venujú podpore podnikania a rozvoju ako takému. Myslím si, že moje osobné vzťahy s Poľskom sú dlhodobo na veľmi dobrej úrovni. To bol asi aj dôvod, prečo mi poľská strana a Veľvyslanectvo Poľskej republiky na Slovensku ponúklo pozíciu honorárneho konzula,“ skonštatoval Hudacký.

Konzulát, ktorý sídli na Hlavnej ulici, začne fungovať od pondelka 6. júla. Svoje služby bude poskytovať vždy v pondelok a vo štvrtok od 9.00 h do 12.00 h. Podľa Hudackého však budú k dispozícii prostredníctvom telefónu i mimo určeného času.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Honorárny konzulát Poľskej republiky
4
Galéria
Foto: Milan Kapusta / Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM