Ľubomír Hudačko Kultúra

V Prešove oceňovali Opálovými zrnkami: Pocty sa dočkalo nahrávacie štúdio aj reštaurácia

Prešov ako prejav vďaky a úcty ocenil tých, ktorí sa významným spôsobom pričinili k neustálemu zvyšovaniu kvality života v našom meste. Komu sa tento rok ušlo pocty? Prinášame vám zoznam ocenených.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove oceňovali Opálovými zrnkami: Pocty sa dočkalo nahrávacie štúdio aj reštaurácia
Zdroj: Dnes24.sk

Opálové zrnko Prešova 2014 sa uskutočnilo už po dvanástykrát. Atmosféru dotvárali hudobné vystúpenia formácie Duo Farsa, prešovskej speváčky Michaelly a sprievodné slová Veroniky Kmetóny Gazdovej.

  • V kategórii Výroba bola ocenenou spoločnosť Hurka

Hurka je regionálnou mäsovýrobou zameranou na predaj slovenského bravčového a hovädzieho mäsa a mäsových výrobkov vykazujúcich vysokú kvalitu a výbornú chuť. Spoločnosť sa stala v rámci regiónu významným zamestnávateľom vytvorením 70 pracovných miest.

  • V kategórii Služby v cestovnom ruchu boli ocenenými Apartmány & reštaurácia Kolégium

Reštaurácia vznikla v máji 2011 v rodinných priestoroch na Hlavnej ulici. Vedie ju René Pavlík a so svojím tímom sa snaží zákazníkom ponúkať čo najviac kvality. Už 3 roky je účastníkom prešovských podujatí v centre, kde sa v hlasovaní hostí pravidelne umiestňuje na popredných priečkach.

  • V kategórii Ostatné služby boli ocenenými Opálové bane Libanka, s.r.o.

Táto spoločnosť sa angažuje v oblasti ťažby a spracovania Slovenského opálu od roku 2010, podieľa sa na mimoriadnych projektoch z hľadiska prezentácie mesta a SR svetovým unikátom – Slovenským opálom. V septembri 2013 Opálové bane Libanka v spolupráci s mestom zabezpečili stálu expozíciu opálov, šperkov a artefaktov z čias ťažby drahého opálu pred rokom 1922 v Caraffovej väznici.

  • Cenu primátora mesta Prešov získalo Nahrávacie štúdio Sedem

Nahrávacie štúdio 7 vzniklo v roku 2008. Štúdio sa môže pýšiť klientmi nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech či z Poľska, ale aj spoluprácou so zahraničnými štúdiami z USA. Vďaka svojej precíznej produkčnej a študiovej práci dosiahlo niekoľko úspechov v zahraničí, kde ich hity získali prestížne ocenenia v Poľsku a v Bulharsku. V USA ich skladby dokonca hodnotili speváci a producenti ako napr. Alicia Keys, Gwen Stefani či Lenny Kravitz a skladba z ich produkcie bola dokonca vybraná do päťky najlepších z celého sveta! Má za sebou už niekoľko úspešných projektov ako napr. Pegas, ktorý podporuje mladé kapely a projekt Pegas Live zameraný na live koncerty, súčasťou ktorého sú popredné kapely slovenskej scény. Nahrávacie štúdio 7 má za sebou úspešných 6 rokov a ide ďalej. Čakajú ho nové projekty, za týmto všetkým stoja jeho zakladatelia – Vlado Rendy Gnepa a Rasťo Papp.

Výsledky redakcii sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM