Peter Klimant Správy Správy

V Prešove nás čaká pekelný víkend: Pozrite, do akých výšok sa u nás vyšplhajú teploty!

Budeme sa variť vo vlastnej šťave. Víkend v okrese Prešov bude naozaj pekelný. Meteorológovia už pre nás vydali výstrahu druhého najvyššieho stupňa. Veď sledujte, až ako vysoko sa u nás majú vyšplhať teploty...

Ilustračný obrázok k článku V Prešove nás čaká pekelný víkend: Pozrite, do akých výšok sa u nás vyšplhajú teploty!
Zdroj: TASR

Štartujte ventilátory, vyťahujte to najletnejšie oblečenie a pripravte si fľašky s vodou. Najbližšie dni budú totiž u nás poriadne rozpálené. Meteorológovia pre okres Prešov už vydali výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami. Tá platí už dnes od 13:00 do 19:00 hodiny. Teploty sa podľa SHMÚ majú vyšplhať na 35 až 36 °C.

Piatkom to však nekončí. Tropické horúčavy nás budú sprevádzať totiž celým víkendom. A poriadne sa zapotíme!

„V okrese Prešov sa očakáva miestami dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 °C,“ varujú meteorológovia na stránkach SHMÚ. Na oba nadchádzajúce dni platí taktiež výstraha druhého stupňa. V sobotu od dvanástej do 19:00 hodiny a v nedeľu od jednej hodiny poobede do 18:00 hodiny večer.

Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozorňujú meteorológovia zo SHMÚ.

Článok sme naposledy aktualizovali o 9:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM