Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove môžeme obdivovať svetové stavby: Kolínsky dóm i Eiffelovka na Sekčove!

Atraktívny pohľad pre oči mnohých! V Prešove môžete na vlastné oči vidieť svetové stavby. Na Sekčove sa dá obdivovať napríklad i známa Eiffelova veža.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove môžeme obdivovať svetové stavby: Kolínsky dóm i Eiffelovka na Sekčove!
Zdroj: TASR

Atraktívna výstava v Prešove. Na Sekčove totiž môžeme obdivovať svetové stavby trochu inak. Už ste sa boli pozrieť napríklad na zmenšenú Eiffelovku? Na Sekčove v obchodnom centre na Karpatskej ulici je totiž 3D výstava modelov.

Prečítajte si tiež: Talentovaná Simona (17) si zamilovala umenie: Jej spev už počuli aj vo Vatikáne

Výstava 3D puzzle má názov Slávne stavby sveta. Návštevníci si pri prehliadke modelov môžu zaspomínať na svoje dovolenkové cesty, prípadne naplánovať ďalší cieľ cesty. Vidieť môžete napríklad model Kolínskeho dómu v Kolíne nad Rýnom, zmenšenú Eiffelovku a cestovať môžete aj do Belgicka, Nórska či Anglicka.

Prečítajte si tiež: Na Domaši vznikla ozajstná nádhera: Fotodielo, pred ktorým klobúk dole

„Mala som možnosť byť v Paríži a Eiffelovka teda pritiahne pohľady v každej jej podobe. Je to zaujímavá výstava, v Prešove sa takých veľa nekoná,“ myslí si Eva. Ak ste sa jej ešte nezúčastnili, stále máte šancu. V našom meste je k dispozícii až do 12. augusta 2016. „Je to spríjemnenie voľnej chvíle. A kto ešte nemal možnosť navstíviť tieto pamiatky osobne, tak sa buď na ne vďaka výstave vyberie, alebo si ich aspoň pozrie v zmenšenej podobe,“ hovorí Kristína. A ak ste na stavby zvedaví aj vy, môžete si ich pozrieť v priloženej fotogalérii.

Svetové stavby inak: V Prešove môžete obdivovať ich zmenšené podoby
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM