Správy

V Prešove je stavba haly CTPark Sever v pokročilej fáze: Kedy bude nájomcom k dispozícii?

V CTParku Prešov North vznikne 200-tisíc štvorcových metrov novej prenajímateľnej plochy. Nie je to však prvou investíciou spoločnosti na východe Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove je stavba haly CTPark Sever v pokročilej fáze: Kedy bude nájomcom k dispozícii?
Zdroj: Czech Warehouses

Developerská spoločnosť CTP začala s výstavbou prvej haly v CTPark Prešov North. Nájomcom má byť k dispozícii v závere tohto roka.

Hala bude mať rozlohu viac ako 11-tisíc štvorcových metrov a bude súčasťou 43,2-hektárového parku. Ako TASR za developera informovala Dominika Dubovanová, výstavba haly sa aktuálne nachádza v pokročilej fáze.

„Bolo len otázkou času, kedy záujem o východ Slovenska porastie aj zo strany trhu a zahraničných investorov. Presun výroby do priestoru strednej Európy a tomu prispôsobená logistika zvýšili dopyt a my sme radi, že sme tento vývoj vyhodnotili v správnom čase,“ potvrdzuje Senior Business Developer CTP pre Slovensko Ján Rakovský.

Nie je prvá

V CTParku Prešov North vznikne 200-tisíc štvorcových metrov novej prenajímateľnej plochy. CTPark Prešov North nie je prvou investíciou spomenutej spoločnosti na východe Slovenska.

V samotnom Prešove prevádzkuje ešte CTPark Prešov South a v neďalekých Košiciach disponuje viac ako 30 hektármi plochy na industriálne využitie.

Ku koncu marca vlastnila spoločnosť CTP 10,9 milióna štvorcových metrov hrubej prenajímateľnej plochy v desiatich krajinách Európy.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM