Aktualizované Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove dôjde k zmene: TENTO druh zdieľaných kolobežiek už v meste nenájdeme

Zdieľané elektrokolobežky sa v Prešove tešia veľkej obľube. V roku 2023 však čakajú zdieľanú dopravu v meste Prešov zmeny.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove dôjde k zmene: TENTO druh zdieľaných kolobežiek už v meste nenájdeme
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2023 dochádza v oblasti elektromobility v meste Prešov k zmenám. Dnes24.sk o tom informovala tlačová referentka mesta Lenka Šitárová.

„Primátor mesta František Oľha podpísal memorandum medzi mestom Prešov a TIER Mobility Slovakia o nasadení a prevádzke elektrických kolobežiek na území mesta Prešov. Na základe platného memoranda tak bude navýšený počet e-kolobežiek Tier z doterajších 150 kusov na 500 kusov,“ uviedla Šitárová.

Predchádzajúce memorandum s touto spoločnosťou bolo platné od 7. 7. 2022 do 31. 12. 2022.

„Tieto kolobežky nahradia výpadok cca 400 ks e-kolobežiek Bolt, ktoré ľudia v meste Prešov už nenájdu, nakoľko spoločnosť ukončila ich prevádzku v rámci strednej Európy,“ vysvetlila ďalej referentka.

V Prešove sa zdieľané kolobežky tešia obľube už od roku 2020. Prešovčania službu využívajú najmä v centre mesta, v okolí Prešovskej univerzity či v okolí autobusovej a vlakovej stanice.

AKTUALIZÁCIA:

Peter Mesarč, country manager pre kolobežky Bolt na Slovensku však uvedené informácie pre Dnes24.sk poopravil.

„Dočasne pozastavujeme prevádzku z rôznych dôvodov, jedným z nich je aj celková zmena stratégie spoločnosti v rámci strednej Európy. Veríme však, že v budúcnosti sa nám podarí do Prešova a aj ostatných miest zdieľané elektrické kolobežky vrátiť. Ostávame pôsobiť v Európe. Chceli by sme sa všetkým používateľom našej aplikácie, ako aj mestám samotným, poďakovať za ich dôveru, pozitívny prístup k zdieľanej mikromobilite a za využívanie našich kolobežiek,“ vysvetlil Mesarč.

archívne foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM