Ľubomír Hudačko Krimi

V Prešove došlo k nehode: Vodič zrazil matku s dieťaťom a z miesta ušiel!

V Prešove na Sabinovskej ulici došlo k dopravnej nehode. Podľa polície vodič osobného auta zrazil matku (37) s dieťaťom (5) a z miesta nehody ušiel.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove došlo k nehode: Vodič zrazil matku s dieťaťom a z miesta ušiel!
Zdroj: Dnes24.sk

Z doposiaľ nezistených príčin došlo podľa polície k stretu chodcov a vozidla značky Peugeot 206, pričom vodič tohto auta z miesta dopravnej nehody ušiel.

V krátkom čase auto našli

Tatiana (37) a jej syn Richard (5) prechádzali v uvedenom čase po priechode pre chodcov a to v čase, kedy na svetelnej signalizácii bola pre chodcov zelená. Pri nehode žena utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenie a malý Richard bol jednorázovo ošetrený. Muži zákona informovali, že po vodičovi ako aj po motorovom vozidle okamžite vyhlásili pátranie a v krátkom čase bolo auto nájdené.

„Július (45) ako majiteľ vozidla bol k veci vypočutý, no uviedol, že auto on nešoféroval – podrobený bol dychovej skúške s výsledkom 1,10 mg/L. Na základe uvedeného bolo vozidlo zaistené na ďalšie expertízne skúmanie, ktorého výsledok preukáže, kto v čase nehody sedel za volantom,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

V októbri mu udelili zákaz

Ako dodala, Július bol ešte 08.11.2014 na Sabinovskej ulici v Prešove počas bežnej kontroly policajnou hliadkou zastavený a podrobený dychovej skúške, s výsledkom 0,99 mg/L – teda viedol motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu.

„Následnou lustráciou vodiča bolo zistené, že viedol vozidlo v čase, keď mal súdom v mesiaci október tohto roku udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov,“ pokračovala Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM