Webnoviny - Rôzne

V Prešove dieťa s podozrením na pandemickú chrípku

S podozrením na chrípku typu A (H1N1) 2009 leží od 7. januára vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove 14-mesačný pacient, ktorého sem previezli z bardejovskej nemocnice.

PREŠOV 15. januára (WEBNOVINY) – „Rýchlotesty na vírus novej chrípky preukázali podozrenie na tento typ chrípky, či ide skutočne o nebezpečnú formu chrípky, ukážu až podrobnejšie výsledky vyšetrení. Tie budeme mať o dva týždne,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Drahoslava Skopárová.

Malý Milanko bol umiestnený na Jednotke intenzívnej starostlivosti na klinike pediatrie s obojstranným zápalom pľúc. Týždeň bol napojený na umelú ventiláciu a lekári ho držali v umelom spánku. Nasadili mu protivírusovú terapiu. Z ventilácie ho odpojili vo štvrtok. Hovorkyňa uviedla, že o prognóze ochorenia je ešte predčasné hovoriť.

Podľa zverejnených výsledkov na stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove došlo za posledný týždeň v Prešovskom kraji k poklesu počtu hlásených ochorení na akútne respiračné ochorenia. V tomto kalendárnom týždni ich evidujú 5 207 s chorob­nosťou 1 121,4 na 100-tisíc obyvateľov. Predchádzajúci týždeň lekári ošetrili 7 708 pacientov s chrípkou. V troch akútnych prípadoch ide o podozrenie na prasaciu chrípku, výsledky vyšetrení zatiaľ nie sú známe. Všetci traja pacienti, u ktorých sa prejavili príznaky ťažkého respiračného ochorenia, boli hospitalizovaní. Jedným z nich je aj ročný Milanko.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM