Webnoviny - Rôzne

V Prešove cudzincov učia po slovensky

WEBNOVINY.SK Na pôde Prešovskej univerzity v Prešove otvorili tento týždeň intenzívny kurz slovenského jazyka pre zahraničných účastníkov EILC (Erasmus Intensive Language Course).

Zúčastňuje sa na ňom 14 študentov z Fínska, Nórska, Poľska, Českej republiky, Talianska a Španielska. Prednášajú im pedagógovia z Ústavu jazykových kompetencií a Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity. Kurz sa končí 5. februára. Po troch týždňoch absolventi získajú certifikát o znalosti slovenského jazyka.

Tento druh jazykového kurzu organizuje Prešovská univerzita po tretíkrát. Projekt EILC je určený len pre jazyky, ktoré sú v krajinách Európskej únie málo používané. Ako informovala marketingová manažérka Prešovskej univerzity Vladimíra Pohorelcová, študenti okrem slovenčiny budú mať príležitosť spoznávať aj historické a kultúrne pamiatky Prešova i rázovité oblasti východného Slovenska. Tie im prostredníctvom fakultatívnych poznávacích zájazdov predstavia pedagógovia a študenti

„Internaciona­lizácia vzdelávania na našej univerzite vychádza z tradície budovania vzdelanostnej spoločnosti v rozmanitom národnostnom spoločenstve. Jedným z jej cieľov je pomôcť zahraničným študentom lepšie spoznať krajinu, jej rozmanitosť, kultúru a jazyk, ktorým hovoria jej obyvatelia,“ uviedla Pohorelcová.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM