Ľubomír Hudačko Šport

V Prešove bude hrať talent roka 2013: Hádzanári Tatrana získali na dlhodobo výraznú posilu!

Talent roka 2013 podpísal s vedením desaťnásobného slovenského majstra zmluvu do roku 2020! Mladý slovenský hádzanár Lukáš Urban sa dohodol na zmluve s materským klubom Tatran Prešov.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove bude hrať talent roka 2013: Hádzanári Tatrana získali na dlhodobo výraznú posilu!
Zdroj: TASR

Lukáš Urban sa momentálne pripravuje s reprezentáciou SR do 20 rokov na blížiace sa ME v Rakúsku (24. 7. – 3. 8.). Pred odchodom na zraz do Modry stihol podpísať novú zmluvu s vedením Tatrana už aj s vizitkou hádzanársky Talent roka 2013.

„Je to najvýznamnejšie ocenenie v mojej kariére, no nemyslím si, že práve preto mi Tatran navrhol dlhodobejší kontrakt. Myslím si, že dôvodom bolo to, že pán Chmeliar je so mnou spokojný,“ poznamenal Lukáš Urban.

O spokojnosti hovoril aj Miloslav Chmeliar, majiteľ klubu. „Podľa mňa je Lukáš najväčší talent od čias Petra Kukučku či Martina Stráňovského. Je použiteľný na všetkých postoch v spojkovom rade. Má výrazný cit pre hru a obrovskú perspektívu. Je to talentovaný hádzanár, ktorý však na sebe ešte musí pracovať a dozrieť v kvalitnom mužstve,“ uviedol Chmeliar na adresu najlepšieho strelca SR 20 v minulej sezóne. Prešovčania rátajú s Lukášom Urbanom najmä do A-mužstva, no v prípade potreby vypomôže aj dorastu.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM