Rôzne

V poradí už štvrtá Cyklométa: V Prešove sa niesla vo veselom a sviatočnom duchu, FOTO

Podujatie, na ktorom si prišli milovníci jazdy na dvoch kolesách na svoje. Cyklisti si v Prešove užili Trojkráľovú Cyklométu v hojnom počte.

Ilustračný obrázok k článku V poradí už štvrtá Cyklométa: V Prešove sa niesla vo veselom a sviatočnom duchu, FOTO
13
Galéria
Zdroj: Daniel Goliaš

Pred pár dňami sa stretlo v Prešove 61 cyklistov, aby si pripomenuli potrebu zvýšenej bezpečnosti na cestách, potrebu byť osvetlený a výhodu nosenia reflexných prvkov. Cyklisti si vyzdobili svoje bicykle a prejazdom cez mesto ukázali, že vodiči áut nie sú na cestách sami, a že aj počas zimy sa v Prešove bicykluje.

“Tento ročník bol výnimočný nielen počtom zúčastneních cyklistov, ale aj tým, že prvýkrát sme mali počas cyklojazdy pravú zimnú a vianočnú atmosféru, vďaka slušnej nádielke snehu," uviedla k podujatiu organizátorka Renáta Kmecová.

Počasie síce v deň konania podujatia na jazdu na dvoch kolesách nevyzeralo veľmi priaznivo, vietor so slabým snežením a teploty pod nulou však zúčastnených cyklistov neodradili.

“Jazdci na bicykloch si tento rok dali na výzdobe naozaj záležať, kvôli tomu bola zvolaná porota, ktorá rozhodovala o tom, kto má najkrajšie ozdobený bicykel. Ceny sa udelili rovno dve, za ktoré ďakujeme sponzorom až z Kalifornie. A veľmi sa tešíme, že ďalších 28 cien od miestnych sponzorov sme mohli rozdať cyklistom, ktorí ich naozaj využijú. Sme radi, že Cyklométa oslovuje aj mladšie ročníky a tento rok sme mali najmladšieho cyklistu, ktorý mal len 6 rokov. Verím, že bicyklovanie si nájde aj tento rok ďalších priaznivcov, a všetkým želám bezpečnú cestu bicyklom kamkoľvek pôjdu," dodala na záver Kmecová.

A ako to počas podujatia vyzeralo? To si pozrite na parádnych fotozáberoch.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Cyklométa mala úspech aj na snehu: V Prešove sa stretli jej desiatky priaznivcov
13
Galéria
Zdroj: Daniel Goliaš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM