Ľubomír Hudačko Kultúra

V októbri sa máme na čo tešiť: Prehľad top podujatí, ktoré nás v Prešove čakajú

Október už klope na dvere. A milovníci podujatí sa môžu tešiť na rôzne akcie v Prešove. Tieto sú podľa nás tie naj...

Ilustračný obrázok k článku V októbri sa máme na čo tešiť: Prehľad top podujatí, ktoré nás v Prešove čakajú
Foto: Ľubomír Hudačko

Solivarské poklady

1. októbra 16:00 – 17:30 v Kultúrnom dom na Solivare

Povesť o pokladoch Slanských vrchov priblíži detskému i dospelému divákovi zaujímavú históriu ťažby soli. Dozviete sa, ako sa na Solivare našla soľ a ako sa ju podarilo umom vyťažiť. Príbeh variuje tradičný motív hodnoty soli, nanovo rozvíja základnú dejovú líniu lokálnymi faktami, ale zachováva pôvodné etické posolstvo.

Ona a on tour

2. októbra 18:00 – 20:00 v Kine Scala

Richard Müller štartuje svoje turné s názvom Ona a on, počas ktorého ho bude spovedať známa moderátorka Adela Vinczeová. Nový formát turné prezradí o spevákovi rôzne zaujímavosti, o ktorých ste možno ešte nevedeli. Zaznejú aj viaceré pesničky z aktuálneho albumu 55.

Artis – Romantický klavír

4. októbra 19:00 – 21:00 v PKO

To najlepšie z diel českých i svetových romantických skladateľov zaznie v podaní českého klaviristu Matyáša Nováka, víťaza mnohých národných a medzinárodných súťaží, ktorý patrí k najlepším klaviristom svojej generácie.

Deň otvorených dverí PSK

5. októbra 10:00 – 18:00 Priestory PSK

Deň otvorených dverí na pôde Prešovského samosprávneho kraja prinesie opäť napríklad aj prezentáciu tradičných remesiel. Nenechajte si to ujsť.

Dzifče počarovne

5. októbra 19:00 – 21:00 v DJZ

Folklór spájajúci viaceré regióny východného Slovenska so srdcom šarišského temperamentu. Takto by sa dala charakterizovať kapela Šarišanci. Prednedávnom nahrali nový profilový album s názvom azda jednej z najznámejších šarišských piesní – Dzifče počarovne, ktorého uvedenie do života prídu podporiť svojou nezameniteľnou farbou hlasu sólisti speváci Vlaďka Keselicová a legendárny primáš Ľubo Šimčík.

Sen noci svätojánskej

8. októbra 19:00 – 22:00 v Kine Scala

Najznámejšia a najhrávanejšia Shakespearova komédia prináša skvelú zábavu, výborné herecké príležitosti hercov divadla Astorka Korzo ´90, vtipné scény, humorné situácie. Milostný štvoruholník predstavuje mladú, čistú či naivnú lásku, hoci zaľúbenci možno ani nevedia, koho vlastne milujú. Ich protipólom je očarenie panovníka mladou Amazonkou.

Prešovská hudobná jeseň

11. októbra 19:00 – 21:00 v PKO

Koncerty Prešovskej hudobnej jesene už po 51. krát pripravuje Park kultúry a oddychu. V tomto roku sa uskutočnia od 11. októbra do 22. novembra. Ku poslucháčom sa dostanú nielen klasické diela svetových interprétov, ale aj rockové balady či organové koncerty.

Objavovanie Prešova

14. októbra 10:00 – 13:00 a 15. októbra 14:00 – 17:00 pri MIC

Všetci milovníci histórie, obzvlášť histórie mesta Prešov majú šancu prísť na ďalšie pokračovanie poduajtia Objavovanie Prešova. Témou tohto objavovania budú Osobnosti reformácie.

Ako sova líške bájky čítala

15. októbra 16:00 – 17:30 v Kultúrnom dome na Solivare

Rozprávka zo zvieracej ríše, v ktorej sa snúbi niekoľko známych príbehov najznámejšieho gréckeho bájkara Ezopa. Tak, ako je v jeho bájkach častým hrdinom líška, tak aj v našom sprevádza diváka spolu s múdrou sovou.

Miroslav Donutil

18. októbra 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Miroslav Donutil… Treba viac slov? Veď, kto by tohto vynikajúceho herca a skvelého rozprávača nepoznal? Obľúbený český herec sa predstaví vo svojom novom program a svojimi príhodami a ich podaním ľudí dokáže rozosmiať, fantasticky zabaviť, ohúriť, ba dokonca aj rozplakať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM