Ľubomír Hudačko Samospráva

V okrese sa rozbehne letná rekonštrukcia ciest: Kde nás potešia vynovené úseky?

V Prešovskom okrese sa budú rekonštruovať tri úseky. Pôjde o Solivarskú ulicu v Prešove, úsek medzi obcami Žehňa a Dúbrava i Medzany – Veľký Šariš. Najviac, 200 000 eur, bude stáť posledná spomínaná oprava.

Ilustračný obrázok k článku V okrese sa rozbehne letná rekonštrukcia ciest: Kde nás potešia vynovené úseky?
Zdroj: TASR

Niekde to prinesie aj dopravné obmedzenia. Samosprávny kraj vyčlenil na rekonštrukcie ciest druhej a tretej triedy v tomto roku 3,3 milióna eur a do konca roka opravia 24 havarijných úsekov.

„Vzhľadom na začínajúcu sa letnú turistickú sezónu chceme vodičov upozorniť na dlhodobé obmedzenia na regionálnych komunikáciách. Na ceste medzi obcami Bijacovce – Vyšný Slavkov v okrese Levoča platí až do odvolania zákaz vjazdu pre nákladné vozidlá, autobusy a traktory, pretože sa tam po májových povodniach zosunula časť cesty. Obmedzenie premávky – zákaz vjazdu nákladných vozidiel nad 12,5 tony platí aj v obci Osturňa v Kežmarskom okrese. Aj tu je zosunutá časť cesty,“ uviedla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

V najbližších týždňoch musia vodiči počítať s obmedzeniami na úsekoch ciest v Bardejovskom, Medzilaboreckom, Prešovskom, Staroľubovnianskom a Vranovskom okrese. V okrese Bardejov sa budú opravovať cesty v obciach Hažlín a Osikov. Prvá za 240 000 eur a druhá pohltí investíciu vo výške 190 000 eur. V okrese Stará Ľubovňa musia vodiči rátať s prácami na prieťahu obcou Litmanová a v okrese Vranov nad Topľou na prieťahu obcou Ruská Voľa.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM