Kultúra

V okolí opatrnejšie: Budovu Divadla Alexandra Duchnoviča začali rekonštruovať

Budova DAD v Prešove prejde rekonštrukciou. Tá sa týka exteriéru objektu na Šarišskej ulici, kde stavbári začali vykonávať búracie práce a postavili lešenie.

Ilustračný obrázok k článku V okolí opatrnejšie: Budovu Divadla Alexandra Duchnoviča začali rekonštruovať
Zdroj: TASR

Súčasťou modernizácie spomínanej budovy národnostného Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) je jej zateplenie, nová fasáda a tiež výmena kúrenia a strechy.

Dočasné nepohodlie

Riaditeľ DAD Marián Marko informoval, že všetky tieto práce vytvorili dočasné nepohodlie pri nákupe vstupeniek do divadla. Predaj lístkov na predstavenia ostáva nezmenený, v pracovné dni je pokladňa k dispozícii v čase od 10.00 do 11.00. Diváci si ich môžu rezervovať aj online, telefonicky alebo emailom a zakúpite si ich buď cez internet, alebo na mieste, priamo pred predstavením.

Všetky vystúpenia budú odohrané v riadnom režime. V júni sa však v prešovskom divadle hrá iba jedno predstavenie. Dôvodom sú vystúpenia na dvoch festivaloch, predstavenia v okolitých obciach a tiež rekonštrukčné prá­ce.

Prosba a upozornenie

„Chceme našich návštevníkov poprosiť o pochopenie a trpezlivosť počas stavebných prác. Pri pohybe okolo staveniska ich žiadame, aby dbali na svoju bezpečnosť a zdravie. Zároveň sa ospravedlňujeme za dočasné obmedzenia. Veríme, že po rekonštrukcii budovy sa hercom bude lepšie hrať a divákom to prispeje ku krajšiemu celkovému zážitku z návštevy nášho divadla,“ povedal Marko.

Na zvýšenú opatrnosť je potrebné dbať hlavne pri návšteve pokladne. Vedenie divadla odporúča zvoliť si online nákup. Bližšie informácie a kontakty na pokladňu sú zverejnené na stránke divadla. Stavbári by mali práce ukončiť v júli.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM