Ľubomír Hudačko Správy

V obnovenom Centrume sa koše začali plniť podivným spôsobom: FOTO, z ktorých stúpa tlak!

Pohľad na smetné koše budil pozornosť. Zrekonštruovaný Centrum na Sídlisku III mal preplnené koše a plnili sa, hoci boli oblepené páskou. Odpad sa preto vysypal aj mimo vyznačený priestor a o zachovanej estetike mohla byť reč len ťažko. Zaujímalo nás, či sa problém vyriešil.

Ilustračný obrázok k článku V obnovenom Centrume sa koše začali plniť podivným spôsobom: FOTO, z ktorých stúpa tlak!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na Sídlisku III v Centrume sa smetné koše začali zaplňovať podivným spôsobom. Hoci boli oblepené páskou, vhadzoval sa tam odpad aj naďalej a od estetiky v novozrekonštru­ovanom priestore to malo ďaleko. Čo na to mesto?

„K predmetnej veci je nutné uviesť, že stavba v súčasnosti nie je skolaudovaná, teda majetkovo odovzdaná. Ani koše nie sú inventúrne prevzaté a nemôžu byť dané na výber, keďže nie sú v majetku mesta,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Momentálne teda pracovníci menších obecných služieb vyberajú koše a viažu odpad do vriec v predmetnej lokalite a tie následne vyváža zmluvná spoločnosť. Ako Kmetóny Gazdová ďalej poznamenala, situácia s odpadom mimo priestor košov už má byť minulosťou. „Naposledy bola osobne jedna z našich pracovníčok túto časť skontrolovať pred pár dňami. Námestie bolo čisté a koše už vyprázdnené,“ dodala. Príjemne vynovený priestor tak opäť láka čistotou a poriadkom.

Čítajte tiež:

Prešov chystá veľké odstraňovanie čiernych skládok a… Takto majú vytypované lokality vyzerať po novom!

Centrum na Sídlisku III a preplnené smetné koše: Odpad sa vhadzoval aj takto
2
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM