Správy

V obci pri Prešove hostili Jarmok dobra: Účastníci kreslili na motívy bohyne Lady

Priestor na prezentáciu ručne robených výrobkov a utuženie medziľudských vzťahov poskytol obyvateľom obce Lada pri Prešove Jarmok dobra.

Ilustračný obrázok k článku V obci pri Prešove hostili Jarmok dobra: Účastníci kreslili na motívy bohyne Lady
Foto: Anton Hrachovský

Konal sa v miestnom kultúrnom dome. Ako potvrdila Inge Doležalová z občianskeho združenia Sociálny Prešov, jarmok mal i charitatívny rozmer.

Trvanlivé potraviny, ktoré sa počas podujatia vyzbierali, poputujú občianskemu združeniu MyMamy.

Akcia má zmysel

„Prioritou bolo dať priestor prezentovať svoje výrobky ľuďom z Lady, v druhej vlne ľuďom z Miestnej akčnej skupiny Šafrán, čo je mikroregión 22 obcí z okolia. Prizvali sme však aj ľudí z Prešova a okolia, s ktorými spolupracujeme, vystavujúcich sme mali zo Sabinova a tiež Svidníka z Domu svätej Faustíny, ktorého klientky takisto prezentovali svoju prácu,“ uviedla o Jarmoku dobra Doležalová.

Nemenej dôležitým aspektom podľa jej ďalších slov bolo umožniť miestnym neformálne sa stretnúť.

„Vytvorili sme príjemnú atmosféru a navyše, keďže polovica z 20 vystavujúcich bola miestnych, presvedčili sme sa, že aj takáto akcia na lokálnej úrovni má zmysel,“ zhodnotila výsledok svojej iniciatívy.

Medzi podpornými aktivitami podujatia bolo čítanie detských kníh, služba kozmetického kútika a výtvarný workshop pod vedením výtvarnej pedagogičky a arteterapeutky Ivany Pančákovej. Jeho témou bola slovanská bohyňa Lada.

Kreslili na motív Lady

„Účastníci kreslili motívy s Ladou, ktoré by mohli slúžiť ako podklady pre prezentačné predmety našej obce,“ doplnila Doležalová.

Podnet na zorganizovanie podujatia, kde by obyvatelia Lady mohli prezentovať svoje výrobky, prišiel podľa Doležalovej slov od miestneho kováča Lukáša Matuščáka.

Myšlienka oslovila nielen Sociálny Prešov, ale i sociálnu komisiu pri obecnom zastupiteľstve a tiež samotnú obec, ktorá ako svoj vklad do projektu poskytla priestory na jeho realizáciu.

V obrazoch si pozrite aj snímky na generálnu skúšku muzikálu Sugar, ktorý uvedie DJZ. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Generálna skúška muzikálu Sugar: Uvedie ho DJZ v Prešove
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM