Ľubomír Hudačko Správy

V meste začali s opravou komunikácií: Tieto prešovské ulice dostali novú fasádu a ďalšie pribudnú

Začiatkom apríla začali v Prešove s opravou komunikácií. Mesto by chcelo počas roka do nich investovať 1,44 milióna eur. Ponúkame prehľad ulíc, ktoré sa pod opateru už dostali a ktoré ešte len na pretras prídu.

Ilustračný obrázok k článku V meste začali s opravou komunikácií: Tieto prešovské ulice dostali novú fasádu a ďalšie pribudnú
Zdroj: TASR

Harmonogram postupu prác je spracovaný na základe pasportu miestnych komunikácií. V prvom týždni sa opravovali najmä ulice v užšom centre mesta ako Hlavná, Masarykova, Košická, Škultétyho, J. Pavla II., 17. novembra, Obrancov mieru a ďalšie napríklad na Sídlisku III. V týždni od pondelka (7.4.) by to mali byť hlavne ulice na Sídlisku II. Práce by mali pokračovať až do začiatku júna vždy v iných lokalitách mesta.

„Finančné krytie malých opráv, ktoré sa budú realizovať do 15. apríla, je hradené z prostriedkov v rámci rozpočtu mesta určených na zimnú údržbu. Po 15. apríli budú tieto práce hradené z finančných prostriedkov schválených v rozpočte mesta a určených na bežnú údržbu miestnych komunikácií. Na základe predbežnej kalkulácie vypracovanej správcom miestnych komunikácii sú orientačné náklady na vysprávky vyčíslené na 166 000 eur,“ uviedla hovorkyňa mesta Prešov Anna Polačková.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM