Michala Halásová Samospráva

V meste prebehne zber starých vecí od domu k domu: Použité šatstvo stačí nechať za svojou bránou

Technické služby vychádzajú v týchto dňoch obyvateľom Prešova v ústrety. Už budúci týždeň sa uskutoční zber použitého šatstva nie formou zberných dvorov ale aj zberom od domu k domu.

Ilustračný obrázok k článku V meste prebehne zber starých vecí od domu k domu: Použité šatstvo stačí nechať za svojou bránou
Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 24. – 26. júna od 7:00 do 14:00 sa uskutoční zber použitého šatstva zberom od domu k domu na území mesta. Všetko použité šatstvo stačí nechať na svojom pozemku za svojou bránou. „Pracovníci Technických služieb prejdú po uliciach a zoberú vrece z každej domácnosti, ktorá ho bude mať vyložené na dvore. Obyvatelia môžu mať aj označenú bránu farebnou zástavkou pre lepšiu viditeľnosť. Môže to byť napríklad kus farebnej látky, aby to pracovníci neprehliadli,“ uviedla hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová.

Textil nemôže byť zničený alebo vlhký a mal by byť zabalený do igelitových vriec alebo krabíc. „Zbierať budú oblečenie dámské, pánské, detské, tiež lôžkoviny, posteľnú bielizeň, uteráky, utierky, záclony, látky, vankúše a deky a aj obuv ale nepoškodenú a zviazanú gumičkou, aby sa páry nestratili. Obyvatelia môžu do vriec pribaliť aj hračky,“ spresnila Jurčišinová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM