Andrea Mesarčíková Rôzne

V meste budú počas prázdnin v prevádzke vždy minimálne tri MŠ

Každá materská škola (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov bude počas letných prázdnin v prevádzke dva týždne.

Ľudmila Kravčáková z odboru školstva, kultúry a športu Mestského úradu v Prešove dnes TASR informovala, že zariadenia majú stanovený presný harmonogram prevádzky, ktorý občania nájdu na internetovej stránke radnice.
Od 6. do 9. júla bude v prevádzke spolu deväť materských škôl a rovnaký počet bude otvorených aj počas posledného prázdninového týždňa. V ostatných letných týždňoch budú striedavo fungovať tri, prípadne štyri predškolské zariadenia.
Napriek tomu, že deti budú pravdepodobne umiestnené v inom prostredí, na aké sú zvyknuté, rodičia sa o ne nemusia obávať, nakoľko deti väčšinou so zmenou nemajú problém.
„Rodič by mal dieťa na zmenu pozitívne psychologicky naladiť očakávaním nových hračiek, nových kamarátov, prípadne nového ihriska. Podobné podnety z druhej strany vytvárajú v prázdninovom kolektíve aj naše učiteľky, ktoré nemajú problém nového člena prázdninového tímu okamžite adaptovať v kolektíve,“ povedala Kravčáková.
Dodala, že rodičia už väčšinou riaditeľkám MŠ nahlásili termíny, kedy chcú využiť tieto služby a tie si zoznamy navzájom vymenili.
„Ak sa však vyskytnú nepredvídané skutočnosti a rodičia nebudú vedieť pre svoje deti zabezpečiť dozor, treba dieťa dopredu telefonicky nahlásiť už konkrétnej MŠ. Pripomínam, že toto je služba pre tých rodičov, ktorí musia chodiť do práce a nemajú komu zveriť dieťa,“ zdôraznila Kravčáková.
Podľa Kravčákovej je pre rodičov výhodné aj to, že platia školné iba 60 centov a stravné jedno euro na deň. Predškoláci, ktorí nastupujú v septembri do základných škôl, sú od platby školného aj počas prázdninovej činnosti oslobodení.
Mesto Prešov je zriaďovateľom 20 materských škôl, ktoré v uplynulom školskom roku navštevovalo 2519 detí. V nasledujúcom školskom roku ich bude 2556, z ktorých je 715 novoprijatých.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM