Správy

V Humennom sa pripravujú na projekt mesto kultúry 2024: Aké prípravy aktuálne prebiehajú?

V rámci projektu sa plánuje zriadenie ekostánku pri Fontáne lásky na Námestí slobody. Projekt sa oficiálne začne 1. júna otváracím ceremoniálom.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom sa pripravujú na projekt mesto kultúry 2024: Aké prípravy aktuálne prebiehajú?
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Mesto Humenné pracuje na prípravách projektu Humenné – mesto kultúry 2024. Počítajú s celkovými investičnými výdavkami vo výške 47-tisíc eur. TASR o tom informoval Marián Škuba z tlačového referátu s tým, že financie budú rozdelené medzi viaceré aktivity.

Patria medzi ne výstavba kultúrno-komunitného areálu Kultúrna trojbodka, nákup zvukovej techniky, zariadenie rezidenčného bytu pre umelcov a zriadenie Humenského ekostánku.

Detské aktivity

Kultúrna trojbodka má slúžiť nielen kultúrnym podujatiam, ale aj neformálnemu vzdelávaniu a voľnočasovým aktivitám občanov.

Tento areál bol podporený aj dotáciou vo výške 25-tisíc eur od Prešovského samosprávneho kraja, vytvorí vonkajší priestor aj pre detské aktivity.

Bude zložený z pódia, hľadiska a prístreškov s tieniacimi plachtami.

V rámci projektu sa takisto plánuje zriadenie ekostánku pri Fontáne lásky na Námestí slobody, kde bude montáž zabezpečená Technickými službami mesta Humenné s rozpočtom 2 500 eur.

Ďalších 8 200 eur je vyčlenených na zvukovú techniku, ktorá bude uložená v centre voľného času a bude k dispozícii pre kultúrne podujatia na území mesta.

Začne sa ceremoniálom

Rezidenčný byt pre umelcov, umiestnený v budove centra voľného času, prejde úpravami vrátane položenia podlahy, vymaľovania a kúpy nábytku s rozpočtom 8 500 eur.

Projekt Mesto kultúry 2024 sa oficiálne začne 1. júna otváracím ceremoniálom.

Alexandra Harvanová z organizačného tímu uviedla, že prvý polrok 2024 je v rámci dramaturgie projektu venovaný hlavne vzdelávacím aktivitám.

Mesto Humenné bolo vyhlásené za Mesto kultúry na rok 2024. Humenné získalo z Fondu na podporu umenia dotáciu vo výške 279 808 eur. Stalo sa v poradí piatym Mestom kultúry.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM