Ľubomír Hudačko Kultúra

V Galérii Átrium vystavuje do konca januára 30 umelcov. Medzi nimi i Prešovčania

V Galérii Átrium v Prešove sprístupnili výstavu s názvom Vianočný salón 2013, v rámci ktorej sa predstavuje 30 umelcov zo Slovenska a Rakúska. Otvorená bude do konca januára. Vystavovať budú aj umelci z Prešova.

Ilustračný obrázok k článku V Galérii Átrium vystavuje do konca januára 30 umelcov. Medzi nimi i Prešovčania
Zdroj: TASR

Široký záber prináša aj fotovýstava, na ktorej môžu hostia obdivovať krajiny alebo sa nechať inšpirovať abstrakciou. Svoje zastúpenie tu má aj komorná plastika a socha.

„Ide o 9. ročník Vianočného salónu. Okrem prehliadky zaujímavých diel je to aj predajná výstava. Každý z 30 umelcov dostal priestor, aby sa prezentoval zhruba dvomi dielami. Salón je pestrý aj čo do použitej techniky, sú tu obrazy vytvorené klasickým akrylom, olejomaľby až po rôzne kombinované techniky,“ povedal majiteľ galérie Andrej Balenčin.

Autori podľa Balenčina vybrali to najlepšie, čo sa im podarilo vytvoriť za posledné obdobie. Spolu je to viac ako 60 diel, ktoré zaplnili všetky priestory galérie. Vianočný salón ponúka divákom široký záber na vnímanie súčasného umenia. Tematika bola voľná, vyberalo sa výlučne na základe kvality autora, ktorý dostal voľnú ruku a na výstavu ponúkol svoje diela podľa vlastného uváženia.

Vystavujú tu umelci z Prešova, Košíc, Bratislavy, Vranova nad Topľou, Levoče aj autor, ktorý žije vo Viedni. Pravidelní návštevníci Galérie Átrium sa s mnohými menami už mali možnosť stretnúť, ale medzi výtvarníkmi sú aj takí, ktorí tu vystavujú po prvý raz. Ide napríklad o prešovského výtvarníka Petra Kocáka alebo známeho výtvarníka a speváka Jaroslava Dvorského.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM