Správy

V Červenej vode bezo zmien: Starostka ostáva na svojom poste, referendum je neplatné

Referendum by bolo platné vtedy, ak by sa ho zúčastnilo aspoň 50 % oprávnených voličov a rozhodnutie by bolo prijaté nadpolovičnou väčšinou platných hlasov.

Ilustračný obrázok k článku V Červenej vode bezo zmien: Starostka ostáva na svojom poste, referendum je neplatné
Zdroj: TASR/František Iván

Zuzana Džačovská zostáva vo funkcii starostky obce Červená Voda v okrese Sabinov. Sobotňajšie (11. 11.) referendum o jej odvolaní bolo neplatné. Pre TASR to potvrdil predseda komisie pre miestne referendum Michal Hirko.

Miestneho referenda sa zúčastnilo 161 z celkového počtu 412 zapísaných voličov. Platných bolo 159 hlasov. Za odvolanie starostky hlasovalo 155 zúčastnených a štyria boli proti.

Aspoň 50%

Referendum by bolo platné vtedy, ak by sa ho zúčastnilo aspoň 50 percent oprávnených voličov a rozhodnutie by bolo prijaté nadpolovičnou väčšinou platných hlasov účastníkov.

Podľa poslanca obecného zastupiteľstva Erika Kazanovského bolo viacero dôvodov, na základe ktorých došlo k hlasovaniu o odvolaní starostky.

Medzi nimi boli napríklad podozrenia na možné porušenia zákonov, finančné pochybenia a iné.

Starostka obvinenia pred referendom nekomentovala. Pod petíciou za vyhlásenie referenda o odvolaní Džačovskej z funkcie bolo 137 platných podpisov.

ilustračné foto

Zdroj: Twitter.com/Culture Critic
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM