Ľubomír Hudačko Šport

ÚŽASNÍ študenti v Prešove: Športovým turnajom vyzbierali peniaze deťom z Ukrajiny, VIDEO

Teraz ich pri srdci hreje super pocit, že cieľ sa podaril. Turnaj pre študentov UNIPO a milovníkov športu prilákalo celkovo asi 150 účastníkov.

Zdroj: Dnes24.sk

Sedemnásti študenti II. ročníka študijného programu Šport pre zdravie v spolupráci s Fakultou športu a Prešovskou univerzitou v Prešove zorganizovanli vo štvrtok vydarený benefičný turnaj zaŠPORTujem.

Viac správ z Prešova:

„Turnaj pre študentov UNIPO a všetkých milovníkov športu prilákalo celkovo asi 150 účastníkov. Na turnaji sa súťažilo v plážovom volejbale a v streetballe, ktorého súčasťou bolo 20 tímov a približne 80 súťažiacich. Nebolo to však len o súťažení, ale najmä o silnej myšlienke prepojiť popoludnie s finančnou pomocou,“ vysvetlila pre Dnes24.sk Timotea Jarošová.

Nakúpia športové potreby

Organizovala sa totiž zbierka pre deti z Ukrajiny, ktoré sú ubytované na internátoch PU.

„V rámci zbierky sme počas turnaja vytvorili rôzne súťaže, kde mohli účastníci prispieť a odmenili sme ich vecnými cenami. Vyzbierať sa podarilo presne 301 eur, ktorá putujú na nákup športových potrieb pre deti zasiahnuté vojnovým konfliktom,“ priblížila ďalej Jarošová.

To, aby sa udalosti takto prepojili má na svedomí trojica študentov z organizačného tímu, ktorí vedú pre tieto deti športové krúžky pravidelne dvakrát do týždňa.

Hreje ich pri srdci

„V mene organizačného tímu sa chcem poďakovať všetkým sponzorom, spolužiakom, učiteľom a známym, ktorí nás prišli podporiť. Zažívame krásne pocity a hreje nás pri srdiečku, ak vieme, že náš cieľ vyzbierať istú finančnú sumu, sa nám podaril. Tešíme sa, ak uvidíme deti v nových športových veciach,“ odkázala na záver Timotea.

Viac záberov z miesta nájdete v priloženej fotogalérii a vo videu.

Objektívom: Prešov ožil športovým turnajom so silnou myšlienkou
11
Galéria
Zdroj: zašportujem.unipo
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM