Samospráva

Už to je pohodlnejšie: Na tejto ulici v Prešove uľahčili parkovanie, FOTO

Ulica v Prešove prešla úpravami, vďaka ktorým podľa slov radnice môžu ľudia bývajúci v danej lokalite zaparkovať ľahšie a pohodlnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Už to je pohodlnejšie: Na tejto ulici v Prešove uľahčili parkovanie, FOTO
4
Galéria

Wolkerova ulica v Prešove prešla úpravami. Pred samotnými úpravami bolo pre bytovými domami na Wolkerovej ulici č. 9 – 11 šikmé parkovisko a až po koniec bytového domu č. 19 parkovali vodiči pozdĺžne. Radnica informovala, že priestor bol malý a nepostačujúci, preto mali obyvatelia tejto ulice často problém s parkovaním.

„Po výstavbe nových parkovacích miest sa teda zvýšil komfort pre občanov a lokalita teraz pôsobí krajšie a upravenejšie. Prešovčania tak môžu parkovať na 18 novovytvorených parkovacích miestach, z toho 11 šikmých a 7 pozdĺžnych. Z tohto počtu je jedno parkovacie miesto so šírkou 3,5 metra určené pre telesne postihnutých. Šírka šikmých parkovacích miest je 2,5 m. Rozmery pozdĺžnych parkovacích miest sú 5,5 × 2,0 m,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Novotná.

Tá dodala, že úpravy pokračovali aj neďaleko bytového domu č. 27 (zo strany Mlynského náhonu), kde pôvodné parkovisko takisto kapacitne nepostačovalo. Na voľnej ploche vedľa neho sa preto vybudovalo nové parkovisko, kde je 8 kolmo situovaných parkovacích miest. Z tohto počtu je jedno parkovacie miesto určené pre telesne postihnutých. Rozmery kolmých parkovacích miest sú 4,5 × 2,5 m, parkovacie miesto pre telesne postihnutých má rozmery 4,5 × 3,5 m.

„V rámci úprav v celej tejto lokalite sa vysadilo aj niekoľko druhov nových stromov. Na podnet občanov sa vyrúbala stará breza, ktorú nahradili tri nové mladé stromčeky,“ povedala ďalej Novotná.

Tá ďalej dodala, že stavebné práce realizovala súkromná firma a financovalo ich mesto Prešov. Celkové náklady boli v objeme 27 802,74 eur (s DPH).

Pozrite si aj pripojenú fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Na Wolkerovej ulici v Prešove už ľudia zaparkujú pohodlnejšie, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM