Iné športy

Už chýba len posledný krok: Prešovskí volejbalisti majú namierené do FINÁLE

Kvalitnú obranu vo víťaznom dueli so Svidníkom ukázali Jendrejčák, či Mikovčík. Hráčom zápasu sa za domácich stal dirigent hry, nahrávač Peter Porubský.

Ilustračný obrázok k článku Už chýba len posledný krok: Prešovskí volejbalisti majú namierené do FINÁLE
Zdroj: Andrej Schlank

V stredu pokračovali semifinálové série volejbalovej extraligy mužov zápasmi, hralo sa aj v Prešove. Po sobotňajšom debakli vo Svidníku si s ním zverenci Erika Digaňu poradili doma aj druhýkrát 3:0 (16, 21, 12). Redakciu o tom informovala z klubu Jana Peregrinová.

V sérii hranej na tri víťazné zápasy vedie VK Mirad Unipo Prešov 2:1 a o postupe do finále môže rozhodnúť už v sobotu (26.3.2022 o 17:00 hod.) pod Duklou.

Kedy nastal zlom

Stretnutie v univerzitnej športovej hale bolo v úvodnej časti vyrovnané. Zlom nastal pri servise univerzála Šimona Kozáka. Práve on naštartoval bodovú šnúru domácich, ktorí získali prvý set v pomere 25:16.

Vzdor prejavili hostia ešte v druhom sete, ale koncovku lepšie zvládli Prešovčania.

Tretie dejstvo už bolo exhibíciou, v ktorom domáci dovolili zahrať zverencom trénera Paňka len 12 bodov. Tímový výkon Šarišanov potvrdili aj štatistiky. Body si rozdelili útočníci Ščerba (16), Kozák (13), Sopko st. (11).

Kvalitnú obranu ukázali Jendrejčák (9) aj Mikovčík (6). Hráčom zápasu sa za domácich stal dirigent hry, nahrávač Peter Porubský. V drese hostí ocenil tréner mladého smečiara Branislava Skaska.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner VK Prešov: „Po zápase vo Svidníku sme na ihrisko postavili Peťa Porubského, ktorý bol aktívnym základom našej dnešnej hry. Som rád, že tá prehra vo Svidníku prišla. Chlapci sa musia naučiť hrať pod tlakom. Zvládli to, z čoho sa teším.“

Rastislav Paňko, tréner TJ Slávia Svidník: „Z našej strany je to sklamanie. Očakávali sme vyrovnanejší zápas. Musím uznať, že Prešov hral dobre. Prešovčania nás eliminovali v zóne dva, odstavili nám diagonálneho hráča , čím sa nám hral zápas oveľa ťažšie.“

Peter Porubský, nahrávač VK Prešov: „Čakali sme ťažší zápas, práve kvôli zápasu, ktorý sme odohrali vo Svidníku. Bolo to náročné, ale myslím si, že sme sa dobre pripravili a našťastie sme to zvládli. Naše nasadenie do zápasu bolo oveľa lepšie ako v sobotu a z toho pramenil aj lepší servis a lepšie všetky herné činnosti.“

  • Hráči zápasu: Peter Porubský (Prešov) – Branislav Skasko (Svidník)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM