Ľubomír Hudačko Správy

Úvodné rokovanie s novým primátorom: Oľha čelil kritike už pri prvej poznámke poslanca!

Primátor Oľha musel na zasadnutí zastupiteľstva obhajovať vymenovanie svojho zástupcu. Vlne kritiky čelil hneď v úvode.

Ilustračný obrázok k článku Úvodné rokovanie s novým primátorom: Oľha čelil kritike už pri prvej poznámke poslanca!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé riadne zastupiteľstvo prešovských poslancov s novým primátorom sa poriadne ešte ani nezačalo a František Oľha už čelil kritike. Nespokojnosť s predloženým materiálom o novom viceprimátorovi, ktorým sa stal Richard Drutarovský, vyjadril poslanec Lukáš Anderko.

Najmladší poslanec prešovského zastupiteľstva Lukáš Anderko nebol spokojný s materiálom o novom viceprimátorovi. / Zdroj: Dnes24.sk

„Tento materiál, ktorý nám bol predložený je veľmi chabý. Chýbajú mi tam kompetencie, právomoci, skúsenosti a odborné zdatnosti viceprimátora. Fero, ty si štyri roky tvrdil, že chceš robiť veci transparentne, férovo, úprimne,“ vyčítal nejasnosti najmladší člen mestského zastupiteľstva Anderko.

Ročne 36-tisíc eur

Podľa jeho slov materiál hovoril len to, aký plat mu primátor udelil.

„Je to najvyšší možný plat, ktorý si mohol svojmu zástupcovi udeliť. Ročne to znamená nejakých 36-tisíc eur. A my nevieme, čo tento viceprimátor bude štyri roky robiť. Za čo bude zodpovedný, aké budú jeho povinnosti. Je to tvoje právo vymenovať si koho chceš, ale som veľmi sklamaný z tejto správy,“ adresoval ďalej Anderko kritiku primátorovi Oľhovi.

Novým viceprimátorom mesta Prešov sa stal Richard Drutarovský.
Novým viceprimátorom mesta Prešov sa stal Richard Drutarovský. / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Oľha následne reagoval na tieto poznámky a svojho viceprimátora obhajoval. Zaujímavosťou bolo, že to bola vôbec prvá poznámka nového zloženia zastupiteľstva, ktorá v pléne smerom k novému primátorovi odznela a hneď bola plná výčitiek a kritiky.

Nebol priestor

„Richard Drutarovský je dlhé roky poslancom a jeho životopis bol opakovane zverejnený aj pri jeho kandidatúrach na post primátora. Kompetencie zatiaľ nie sú oficiálne, kompetenčnú doložku sme mali podpísať teraz v pondelok, ale veľmi na to nebol priestor na základe udalostí, ktoré sa stali na Prostějovskej ulici po požiari bytovky. Potreboval som ustanoviť štatutárneho zástupcu, kompetencie máme dohodnuté,“ odpovedal svojmu kritikovi primátor a deklaroval, že oficiálne písomne mali byť uzavreté ešte v pondelok.

Oľha: Je známy

Oľha ďalej spomenul, že v kompetencii viceprimátora Drutarovského budú územný plán, doprava, riadenie projektov, životné prostredie a všetko, čo sa týka výstavby.

„Dostáva najsilnejšie a najťažšie témy a presne tomu zodpovedá aj jeho platové ohodnotenie. Trvám na tom, že Richard je známy a dostatočne zdatný. Situácia, v ktorej som sa ocitol od stredy, bola aká bola a som rád, že teraz vôbec môžeme rokovať a že máme pripravený program. Nie je to úplne fér v tejto dobe,“ dodal k téme v odpovedi pre poslanca Anderka primátor Oľha.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM