Ľubomír Hudačko Rôzne

Uviesť nominácie môže každý: Cena mesta za rok 2013 čaká na možných laureátov

Cena mesta Prešov už čaká na svojich možných laureátov! Osobnosti, ktoré vlani úspešne propagovali a zviditeľňovali mesto majú šancu na zisk prestížneho ocenenia. Jeho držiteľom však môžu byť aj kolektívy za vynikajúce tvorivé činy či dlhoročný prínos pre rozvoj mesta. Rozhodnite o tom aj vy!

Ilustračný obrázok k článku Uviesť nominácie môže každý: Cena mesta za rok 2013 čaká na možných laureátov
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Prešove ju udeľuje fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo vymedzených oblastiach činnosti.

Šancu majú najmä v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, publicistickej, športovej a verejno – prospešnej činnosti. Takisto za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí, za výnimočný čin pri živelných pohromách, požiaroch, povodniach a pri záchrane ľudských životov, zdravia, majetku občanov. Alebo mesta v roku 2013 alebo za mimoriadny prínos a prezentáciu mesta Prešov na základe dlhodobej aktívnej, tvorivej a činorodej práce.

Laureátom Ceny mesta Prešov môže byť fyzická osoba, cudzí štátny príslušník, kolektív, právnická osoba, ak spĺňajú kritériá na udelenie Ceny. Návrhy na laureátov Ceny mesta Prešov za rok 2013 sa podávajú písomne na oddelenie kultúry a športu Mestského úradu, Jarková 26, 080 01 Prešov do 28.02.2014 a musia obsahovať:

  • 1. osobné údaje navrhovaného (meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, adresa trvalého bydliska, v prípade kolektívu alebo inštitúcie presný názov a sídlo zriaďovateľa),
  • 2. zdôvodnenie návrhu na udelenie Ceny mesta Prešov, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, za ktoré je navrhované ocenenie,
  • 3. kontaktné údaje navrhovateľa (najmä meno, priezvisko, korešpondenčná adresa, tel. č. , prípadne e-mailová adresa).
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM