Rastislav Búgel Iné športy

Úspešné ťaženie hokejbalovej reprezentácie: Sme majstri sveta!

Slovenskí hokejbalisti sa druhýkrát v histórii stali majstrami sveta, keď v nedeľňajšom finále svetového šampionátu vyhrali v kanadskom St. John's nad obhajcom titulu Českom 2:1. Ženy Slovenska neobhájili titul spred dvoch rokov a po finálovej prehre 0:2 s domácou Kanadou získali striebro.

Ilustračný obrázok k článku Úspešné ťaženie hokejbalovej reprezentácie: Sme majstri sveta!
Zdroj: Dnes24.sk

Slováci si v očakávanom finálovom derby poradili s Českom vďaka gólom Borisa Oravca a Jaroslava Martinusíka a nadviazali na zlatú radosť svojich krajanov ešte z roku 1999 z MS vo Zvolene. Pred dvoma rokmi v Bratislave si slovenskí reprezentanti vybojovali bronz. Slováci na každom z doterajších desiatich šampionátov získali medailu (2–2–6) a v nedeľu Čechom prekazili oslavy majstrovského hetriku.

Prvé góly až vo finále

Slovenské hokejbalistky neobhájili titul z Bratislavy, Kanaďanky im totiž odplatili finálovú prehru spred dvoch rokov a tešili sa z triumfu 2:0. Oba góly víťaziek zaznamenala Tulková. Zverenky trénera Jaroslava Kolibíka sa do finále dostali štvrtýkrát za sebou a inkasovali v ňom od Kanady vôbec prvé góly na turnaji. Hráčky „javorového listu“ získali celkovo už svoj tretí titul zo štyroch doterajších šampionátov. Pre slovenské reprezentantky je to tretie striebro v histórii. Do All-Star tímu MS sa dostali aj Slovenky Zuzana Tomčíková a Ivana Gajdošová, za najlepšiu obrankyňu vyhlásili Petru Pravlíkovú.

Muži finále:

Česko – Slovensko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Ženy finále:

Kanada – Slovensko 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Hymna SR
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM