Michala Halásová Kultúra

Peha 5 rokov po odchode Katky Knechtovej: Stále hľadáme speváčku!

Prešovská skupina Peha sa rozpadla v roku 2008 po odchode speváčky Kataríny Knechtovej. Odvtedy hudobníci nepretržite hľadajú novú speváčku, s ktorou by mohli pracovať na nových piesňach a opäť koncertovať.

Ilustračný obrázok k článku Peha 5 rokov po odchode Katky Knechtovej: Stále hľadáme speváčku!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas týchto piatich rokov komunikovala kapela s desiatkami potencionálnych speváčok, v štúdiu pracovala intenzívne len s dvoma z nich. Napriek tomu sa situácia v skupine nezmenila. „Stále hľadáme speváčku. Kto má chuť živiť sa profesionálne spevom, skladať nové pesničky a koncertovať, s tým sa radi stretneme a porozprávame v nahrávacom štúdiu Umpax,“ potvrdzuje gitarista skupiny Karol Sivák. Záujemkyne o voľný post speváčky v skupine Peha môžu písať na pehaband@gmail.com

Skupinu Peha založili v roku 1997 bubeník Martin Migaš a gitarista Karol Sivák v Prešove. Ďalšími členmi sú basgitarista Marek Belanský a klávesák Juraj Ondko. Skupina má na konte štyri štúdiové albumy: Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005).

Množstvo singlov a skladieb ako Diaľkové ovládanie, Diabol – anjel, Hlava vinná, telo nevinné, Vaňa plná piraní, Krajinou, Naoko spím, Slnečná balada, Za tebou, Spomaľ a ďalšie si získali tisícky fanúšikov na Slovensku a v Čechách. Skupina bodovala v anketách Aurel a Slávik.

Peha Za Tebou
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM