Aktualizované Ľubomír Hudačko Kultúra

Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Prešove

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Prešove zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na tento týždeň spolu s nami: Zaujímavé podujatia, ktoré môžete zažiť v Prešove
Zdroj: Dnes24.sk

Ozveny jedného sveta

14. až 16. marca od 9:00 do 17:00 na Filozofickej fakulte PU

Festival, ktorý sa každoročne koná v priestoroch FF PU v Prešove. Príďte sa pozrieť na výber výborných slovenských i zahraničných dokumentárnych filmov, diskusie so zaujímavými hosťami a sprievodný program. Filmy sa budú premietať od 14. – 16. marca od 9:00 hod. v miestnosti č. 94.

I. Jarmok na Zš Lesnícka

15. marca 14:00 – 17:00 na ZŠ Lesnícka

I. veľkonočný jarmok na Zš Lesnícka – prezentácia remesiel s veľkonočnou tematikou.

Carmen la Superstar

17. marca od 19.00 v DAD

Zábavný večer – klauniáda – improvizácií s divákmi, ktoré mali možnosť zažiť v Bratislave, Prahe, Viedni a na svetovej výstave EXPO 2015 v Miláne, obohatený o nové komické výstupy Juraja Benčíka, klauna Cirque du Soleil a hostí.

Nemá kocúr večne hody

18. marca 18:30 – 20:10 v DJZ

Chudobná vdova má na vydaj dcéru, o ktorú sa uchádzajú hneď dvaja ženísi. Atraktívny, ale insolventný mladík a zároveň jeho bohatý, ale starý strýko. Každý z nich má teda celkom iné prednosti a nie je jednoduché vybrať si.

Tante Elze & Hviezda

18. marca 20:30 – 22:30 v Christianii

Pop pre slávnostné momenty kapely Tante Elze v spojení s nemilosrdne priamymi piesňami s o nič milosrdnejšími textami skupiny Hviezda.

Fúzy Múzy

18. marca 21:00 – 22:30 vo Wave Club

Prešovské trio vydáva po viac ako troch rokoch svojej existencie eponymný debutový album. Hudba vystavaná zo zvuku bicích, basgitary a gitary zavedie poslucháča do lunaparku psycho-thrillerových myšlienok a pocitov. Afterparty: Surreal (alternatiwave djs).

Výstava relikvií tibetských majstrov

19. marca 9:00 – 17:00 v PKO

Relikviami buddhov nazývame všetko, čo ostalo po veľkých východných majstroch, ktorí svoje životy zasvätili pomoci iným. Časti ich odevov, kúsok z fyzického tela, popol vložený do sošiek. Najpopulárnejšie sú však ringsely, malé perličky, ktoré sa našli po smrti Budhu Šakjamúniho v jeho popole. Moderná veda dodnes nevie vysvetliť, čo ringsely predstavujú, ako vznikajú, a ako je možné, že sa tieto maličké guľôčky dokážu rozmnožiť.

Smejko a Tanculienka

19. marca 10:00 – 11:30 v Kine Scala

Veselá pesničková fantázia pre deti s kúzlami a pesničkami ako Vlk a Kozliatka, Červená čiapočka, Budkáčik a Dubkáčik, Hruška.

Deň otvorených dní – Solivar

19. marca 10:00 – 17:00 NKP Solivar

Slovenské technické múzeum a mesto Prešov pozýva na Deň otvorených dverí v zrekonštruovanom sklade soli NKP Solivar v Prešove. Prezentácia tradičných remesiel, detské tvorivé dielne, súťaže, dobrá hudba, občerstvenie.

Alibaba

20. marca 16:00 – 17:00 v Babadle, Solivarská

Divadelná adaptácia slovenskej ľudovej rozprávky „Hopsa, horsa zem otvor sa!“ Tento známy príbeh v netradičnom spracovaní Vám prezradí, čo je rozum a šikovnosť viac ako sila a či je možné zvíťaziť nad zbojníkmi. Pre deti od 5 rokov.

Krajina pirátov

20. marca 16:00 – 17:00 v DAD

Každé dieťa raz túžilo stať sa pirátom, preplávať moria a objaviť poklad. Divadelná hra pripravená pre rodiny s deťmi prinesie dobrodružstvo priamo k Vám. Deti sa naučia pirátske umenia a ako vo všetkých hrách Juraja Benčíka ide i v tejto o zábavno-vzdelávací projekt a deti si i tu nájdu odpovede na otázky o tom, čo asi domov je, ako sa dá založiť krajina/štát a čo všetko k tomu treba.

Môže vás zaujímať:

V Prešove sa v lete chystá poriadna hudobná párty: Okrem Megadeth zahrajú na Harleys Days aj tieto kapely!

Na hudobnej scéne víri hladinu ďalšia prešovská kapela: Vysvetlenie vzniku názvu ElevenHill vás dostane!

Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM