Rôzne

Univerzita tretieho veku PU: Takéto nové študijné programy otvára

Prešovská univerzita (PU) v Prešove pripravuje pre uchádzačov o vzdelávanie na Univerzite tretieho veku (UTV) nové študijné odbory.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita tretieho veku PU: Takéto nové študijné programy otvára
Foto: Ľubomír Hudačko

Informovala o tom jej hovorkyňa Anna Polačková. Ponuka štúdia sa podľa jej slov má rozšíriť o sedem nových odborov, a to veľké civilizácie, medicína súčasnosti – liečivé a aromatické rastliny, španielčina pre začiatočníkov, ruský jazyk a kultúra, právo, digitálna komunikácia v živote seniorov a študijný odbor bezpečne v premávke.

Univerzita tretieho veku je záujmovo-vzdelávacia inštitúcia primárne orientovaná na seniorov, avšak otvorená aj pre ľudí v preddôchodko­vom veku.

Na PU vznikla v roku 2006 a jej chod zabezpečuje Centrum celoživotného a kompetenčného vzdelávania PU. Štúdium tu doposiaľ ukončilo 1000 absolventov a v súčasnosti na nej študuje bezmála 300 študentov.

„Dlhodobo najobľúbenejšími odbormi medzi študentmi sú praktické záhradkárstvo, starostlivosť o zdravie, anglický jazyk, geografia sveta alebo akýkoľvek odbor z histórie,“ uviedla Stanislava Šuščáková, koordinátorka UTV PU.

Centrum celoživotného a kompetenčného vzdelávania prijíma prihlášky na akademický rok 2019/2020 do 13. septembra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM